naperedodni-strilianyny-v-krokus-siti-iran-poperedyv-rf-pro-terorystychnu-zahrozu-reuters

Напередодні стрілянини в "Крокус Сіті" Іран попередив рф про терористичну загрозу - Reuters

 • 22060 переглядiв

Напередодні стрілянини в "Крокус Сіті" Іран попередив росію про можливу велику терористичну атаку всередині рф, спираючись на інформацію, отриману під час допитів заарештованих членів ІДІЛ-К.

Напередодні стрілянини у "крокус-сіті" Іран попередив рф про ймовірну терористичну загрозу. Про це з посиланням на власні джерела пише Reuters, передає УНН.

Деталі 

Зазначається, що у січні міністерство розвідки Ірану повідомило, що заарештувало 35 осіб, причетних до подвійних терактів 3 січня в південно-східному місті Керман, у результаті яких загинуло майже 100 осіб.

Окрім того, 19 січня міністерство повідомило, що заарештувало командира афганського відділення ІДІЛ-Хорасан (ІДІЛ-К).

За кілька днів до атаки в Росії Тегеран поділився з Москвою інформацією про можливу велику терористичну атаку всередині Росії, яка була отримана під час допитів заарештованих у зв’язку зі смертоносними вибухами в Ірані

- повідомляє джерело видання.

російські боти на Facebook звинувачують Україну за теракт у "Крокусі Сіті Хол"30.03.24, 01:44

Друге джерело, яке також побажало зберегти анонімність через делікатність питання, повідомило, що в інформації, яку Тегеран надав москві про майбутній напад, не було конкретних деталей щодо часу та точної мети.

Їм (членам ІДІЛ-К - ред. ) було дано вказівку підготуватися до значної операції в Росії... Один із терористів (заарештований в Ірані - ред.) сказав, що деякі члени угруповання вже вирушили до Росії

- повідомило друге джерело

Доповнення

Міністерство закордонних справ Ірану та кремль не відповіли на запит прокоментувати цю історію. Білий дім також не коментував це питання.

Тим часом джерело  з даними розвідки США щодо майбутньої атаки в росії, заявило, що вона базується на перехопленні "балачок" бойовиків ІДІЛ-К.

У виданні також додають, що росії важче відхилити інформацію дипломатичного союзника Ірану про атаку, яка викликала сумніви щодо ефективності російських служб безпеки.

"Нісенітниця": у США відкидають звинувачення рф у причетності України до теракту в "Крокусі"28.03.24, 19:30

У Reuters підкреслили, що москва і Тегеран, які перебувають під санкціями Заходу, поглибили військову та іншу співпрацю після повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Нагадаємо

росія вимагає від України заарештувати голову Служби безпеки України Василя Малюка, звинувачуючи його у відповідальності за терористичні атаки в росії, в тому числі за теракт у підмосковному "Крокус Сіті Холі".

Володимир Омельченко

Новини Світу

Популярні

Новини по темі

У Сумській ОВА розповіли про перебіг евакуації з прикордоння

 • 107371 переглядiв