ukenru
napad-rosiyi-na-ukrayinu-porushuye-statut-oon-vid-1945-roku-bayden

Напад росії на Україну порушує статут ООН від 1945 року - Байден

 • 127335 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. Президент США Джо Байден у своєму виступі на Генеральній Асамблеї Організації Об'єднаних Націй у середу заявив, що війна Москви проти України порушує принципи статуту ООН. Про це інформує УНН посилаючись на агенство Reuters.

Деталі

Байден закликав всі країни зрозуміти, що війна росії проти України є порушенням статуту ООН 1945 року, підписаного країнами, які билися з державами Осі у Другій світовій війні.

"Члени ООН, які прагнуть позбавити майбутні покоління від лих війни та створити умови для націй жити разом у світі, зобов'язуються утримуватися у своїх міжнародних відносинах від загрози чи застосування сили проти територіальної цілісності, чи політичної незалежності будь-якої держави, чи якимось іншим чином, несумісним з цілями Організації Об'єднаних Націй", - йдеться в повідомленні.

"Це послання, на якому кожна країна, хоч би як вони ставилися до росії, України, Сполучених Штатів, має зосередитися навколо цього основного положення: ви не можете завоювати територію свого сусіда силою, і мир настане швидше і рішучіше, якщо росія відмовиться від цих зусиль", - сказав президент.

Байден закликав, щоб кожна країна виступала проти війни росії.

"... Треба направити цей чіткий і безпомилковий сигнал до Москви в цей час — це найважливіше, що ми можемо зробити колективно для встановлення миру в цьому регіоні", - сказав він.

Українські Національні Новини

Новини Світу