namahalysia-zavolodity-38-mln-hrn-ahrofirmy-pidozry-otrymaly-orhanizator-ta-troie-uchasnykiv-finansovoi-oborudky

На Дніпропетровщині викрито шахраїв, які підробили низку документів з метою заволодіння 3,8 млн грн агрофірми

 • 16677 переглядiв

Поліція викрила злочинну групу, яка намагалася незаконно заволодіти 3,8 млн грн агрофірми шляхом підробки документів. Чотирьом фігурантам, включаючи адвокатів і суддю, повідомлено про підозру.

У Дніпропетровській області правоохоронцями викрито злочинну групу, які шляхом підробки документів, намагалися незаконно заволодіти майном та грошовими коштами приватної компанії.

Пише УНН із посиланням на пресслужбу Національної поліції України.

Деталі

Злочинній групі, яка діяла на Дніпропетровщині повідомлено підозри. Йдеться про наміри незаконного заволодіння майном та грошовими коштами в особливо великих розмірах. Серед фігурантів - керівник адвокатського об’єднання, третейський суддя, адвокат та ще один учасник угруповання.

Відповідно до розробленого плану, ділки підготували ряд фіктивних документів, серед яких був договір позики між двома фізичними особами на загальну суму 3,8 млн грн. Поручителем фігуранти самовільно зробили директора агрофірми. Через неплатоспроможність позичальника, за планом, директор агропідприємства мав виплатити всю суму "заборгованих" коштів кредитору. Ним виявився один з учасників злочинної групи, який мав підтверджуючі документи з печатками та підписами третейського судді. 

– інформує поліція.

Участь в злочинній групі і побиття людей: під підозрою 4 службовці ТЦК Тернопільщини та працівник Борщівської міськради02.08.24, 15:40

Але протиправним намірам "бізнесменів" завадили оперативники Дніпропетровської області.

Поліцейські за силової підтримки спецпідрозділу КОРД провели обшуки за місцями проживання, в офісних приміщеннях та транспортних засобах фігурантів на території Дніпропетровської області. У ході слідчих дій вилучили мобільні телефони, сім картки, компʼютерну техніку, розписки та "чорнові" записи.

Правоохоронці виявили схованку, де зберігався безакцизний тютюн на 15,5 млн грн07.08.24, 16:37

За результатами отриманих доказів керівнику адвокатського обʼєднання — організатору фінансової оборудки, — адвокату та третейському судді відповідно до рольової участі кожного повідомлено про підозру:

- ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 190 (Шахрайство);

- ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 365-2 (Зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги);

- ч. 3 ст. 28, ч. 3, 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

У Харкові викрито підпільний гральний заклад під виглядом продуктового магазину23.07.24, 02:31

Ще одному фігуранту підозру оголошено заочно.

За скоєне учасникам оборудки загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Нагадаємо

У Дніпрі проведено обшуки в ОДА, міськраді та офісах підприємців через підозру у привласненні коштів на ремонтних роботах. 

Популярні

Новини по темі