ukenru
namahalysia-peretnuty-kordon-pid-prykryttiam-predstavnykiv-chervonoho-khresta-na-zakarpatti-ukhyliantam-povidomyly-pro-pidozru

Намагалися перетнути кордон під прикриттям представників Червоного Хреста: на Закарпатті ухилянтам повідомили про підозру

 • 22386 переглядiв

П'ятьом чоловікам віком від 20 до 40 років повідомлено про підозру за спробу незаконного перетину українсько-румунського кордону під виглядом представників Червоного Хреста з використанням підроблених документів та форменого одягу.

Поліція Закарпаття повідомила про підозру ухилянтам, які під прикриттям міжнародної гуманітарної організації намагалися перетнути кордон. Чоловіки використали символіку Червоного хреста. Їх затримали на півшляху до кордону з Румунією. Про це УНН повідомляє із посиланням на Нацполіцію. 

Деталі

Як повідомляється, група військовозобов’язаних, віком від 20 до 40 років намагалися незаконно перетнути державний кордон України. Двоє жителів столиці, ще один Київщини, херсонець та донеччанин скористалися підробленими документами, які засвідчували нібито їх причетність до міжнародної гуманітарної організації "Червоний хрест".

Окрім документів, для більшої переконливості, чоловіки використали й спецодяг волонтерів організації.

На автомобілі "Mercedes" вони прямували до контрольно-пропускного пункту на кордоні з Румунією. Під час перевірки чоловіків їх викрили українські прикордонники.

Усім пʼятьом порушникам повідомлено про підозру у вчиненні проступків, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 358, ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України та ст. 445 (незаконне використання символіки Червоного Хреста, крім випадків, передбачених цим Кодексом) КК України.

Станом на сьогодні досудове розслідування у справі завершено, матеріали кримінального провадження скеровано до суду для розгляду справи по суті. Обвинуваченим загрожує від штрафу до обмеження волі терміном до двох років.

Блукав горами шість діб: у Карпатах прикордонники врятували ухилянта09.04.24, 14:32 • [views_0]