nam-potribni-garantiyi-bezpeki-dlya-ukrayini-ta-vsiyeyi-yevropi-zelenskiy

Нам потрібні гарантії безпеки для України та всієї Європи – Зеленський

 • 951723 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Однією з пунктів “формули миру” є гарантії безпеки для України, та всієї Європи, заявив Президент Володимир Зеленський під час прес-конференції до річниці повномасштабного вторгнення росії, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Підхід дуже простий, щоб було менше ризику зниження кількості країн, які нас підтримують. Та, чи інша країна може підтримати якийсь один пункт "формули миру"… Там є фіксація миру чи кінця війни, там є цей пункт. Нам потрібні гарантії безпеки. Потрібен пакет безпеки для України та всієї Європи…І тоді, коли є виконання та повага до людей, Україні, якщо це буде виконуватися, все одно ми дійдемо до дипломатичної фіксації кінця війни. Але до цього потрібно виконати всі пункти поваги", - наголосив Президент.

Деталі

Зеленський зазначив, що Україна робить конкретні кроки для завершення війни, ініціювавши “формулу миру” на саміті G20.

“Сьогодні ми бачимо зацікавленість у виконанні цієї “формули миру” і підтримці. Я хочу подякувати державам також за те, що вночі 141 держава на ГА ООН підтримала наші ініціативи”, – додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столтенберг заявив, що втілення довгострокових гарантій безпеки для України відбудеться після війни

Раніше

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна потребує такої системи гарантій безпеки, яка зможе бути дієвою навіть без членства в НАТО. Головна мета – щоб не було сірої безпекової зони.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    В окупованому Севастополі замайорів український прапор

     • 4394949 переглядiв