ukenru
naklep-na-veterana-sud-vidklav-spravu-navalnogo-do-16-lyutogo

Наклеп на ветерана: суд відклав справу Навального до 16 лютого

 • 9212 переглядiв

КИЇВ. 13 лютого. УНН. У Росії суд відклав слухання у справі опозиціонера Олексія Навального про наклеп на ветерана до 16 лютого, передає УНН із посиланням на ТАСС.

Цитата

“У слуханнях оголошується перерва, наступне засідання призначається на 16 лютого”, — заявила суддя під час засідання.

Додамо

За даними держобвинувачення, 2 червня 2020 року Навальний в соцмережах опублікував відеоролик, де ветеран Другої світової війни Гнат Артеменко підтримував внесення змін до Конституції Росії. Під цим відео блогер залишив коментарі, що “носять завідомо неправдивий характер, що порочать честь і гідність ветерана, що підривають його репутацію”.

На судовому засіданні 5 лютого Навальний свою провину не визнав.

Що було до цього

Навальний в серпні був отруєний в Росії забороненим бойовим отруйною речовиною з групи “Новачок” і потім перевезений на лікування до Німеччини. Після курсу реабілітації він і Юлія 17 січня повернувся в Росію і відразу ж був затриманий, а потім заарештований на 30 діб. Представники Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) заявили, що опозиціонер перебував у розшуку за порушення умовного терміну покарання у справі “Ів Роше”

2 лютого Симоновський районний суд Москви замінив політику Олексію Навальному умовний термін у справі “Ів Роше” на реальний і відправив його в колонію на два роки і вісім місяців.

Нагадаємо, Литва, Латвія, Естонія і Польща хочуть ввести санкції проти Росії через незаконний арешт опозиціонера Олексія Навального.

Українські Національні Новини

Новини Світу