nakazav-udaryty-po-muzeiu-hryhoriia-skovorody-na-kharkivshchyni-rosiiskyi-polkovnyk-otrymav-pidozru

Наказав ударити по музею Григорія Сковороди на Харківщині: російський полковник отримав підозру

 • 29490 переглядiв

СБУ повідомила про підозру російському полковнику Івану Панченку, який зокрема, віддав наказ вдарити по Національному музею Григорія Сковороди на Харківщині у травні 2022 року. Про це УНН повідомляє із посиланням на СБУ. 

Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного воєнного злочинця з рф, який причетний до обстрілів цивільної інфраструктури України. Мова йде про полковника Івана Панченка – командира 159-го винищувального авіаційного полку Західного військового округу збройних сил росії

- йдеться у повідомленні СБУ.

За даними СБУ,  Панченко з початку повномасштабної війни бере участь в організації та проведенні повітряних атак на цивільні об’єкти України. Самі він на початку травня 2022 року віддав наказ на здійснення авіаудару по Національному музею Григорія Сковороди на Харківщині. 

росіяни вдарили по меморіальному комплексу турбореактивною протикорабельною  ракетою типу Х-35 із винищувача Су-35С. Тоді значних ушкоджень зазнала будівля музею, а його працівника було тяжко поранено.

Як вказали в СБУ, російський полковник продовжує командувати авіаційними ударами по різних регіонах України.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили Панченку про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, віддані наказу про вчинення таких дій, вчиненого за попередньою змовою групою осіб.).

Тривають комплексні заходи, щоб знайти і покарати російського воєнного злочинця, додали в СБУ. 

Ексмеру Вовчанська, який втік до рф, повідомлено про підозру в держзраді03.07.24, 15:30

Популярні

Новини по темі

білорусь офіційно приєдналась до ШОС

 • 16141 переглядiв

У нас стоїть 14 не укомплектованих бригад – Зеленський

 • 31629 переглядiв