naibilsha-partiia-yevroparlamentu-zaklykala-yes-vzhyty-terminovykh-kontrzakhodiv-cherez-sproshchennia-uhorshchynoiu-umov-vizdu-dlia-rosiian-ft

Найбільша партія Європарламенту закликала ЄС вжити термінових контрзаходів через спрощення Угорщиною умов в'їзду для росіян - FT

 • 13793 переглядiв

Європейська народна партія закликає ЄС вжити термінових заходів через рішення Угорщини послабити візові обмеження для росіян. Це створює ризики для безпеки та може дозволити росіянам обходити обмеження в Шенгенській зоні.

Нещодавнє рішення Угорщини послабити візові обмеження для російських туристів - є ризиком для національної безпеки і лідери ЄС мають вжити термінових контрзаходів, заявляє Європейська народна партія. Про це пише Financial Times, передає УНН.

Деталі

Голова Європейської народної партії Манфред Вебер надіслав президенту Європейської ради Шарлю Мішелю листа. З документом ознайомилася Financial Times. Там він написав, що такий крок Угорщини дасть змогу неперевіреним росіянам безперешкодно подорожувати більшою частиною ЄС і спричиняє "серйозні побоювання щодо національної безпеки".

Вебер закликав Мішеля порушити це питання на наступному саміті лідерів у жовтні.

Цього місяця Угорщина опублікувала деталі нової системи прискореного отримання віз, що дає змогу громадянам восьми країн, включно з росією і білоруссю, в'їжджати в Угорщину без перевірок безпеки та інших обмежень. Будапешт заявив, що багато хто з них будуватиме атомну електростанцію за російськими технологіями.

Однак Вебер заявив, що необхідність нової імміграційної системи в Угорщині "сумнівна", і попередив, що вона може "створити серйозні лазівки для шпигунської діяльності та потенційно дозволити великій кількості росіян в'їжджати до Угорщини за мінімального контролю, становлячи серйозний ризик для національної безпеки".

Угорщина після візиту Орбана до москви спрощує умови в'їзду для росіян та білорусів - ЗМІ30.07.24, 12:12

"Така політика також може полегшити росіянам пересування Шенгенською зоною в обхід обмежень, передбачених законодавством ЄС".

У листі міститься заклик до лідерів ЄС "вжити найсуворіших заходів, щоб негайно захистити цілісність Шенгенської зони, обмежити ризик для безпеки, який вже виник, і запобігти появі подібних ініціатив у держав-членів у майбутньому".

Популярні

Новини по темі

Бронювання перевізників спростили: основні зміни

 • 17290 переглядiв