nafta-dorozhchaie-na-tli-napruzhenosti-v-chervonomu-mori-pislia-atak-khusytiv

Нафта дорожчає на тлі напруженості в Червоному морі після атак хуситів

 • 27824 переглядiв

Ціни на нафту зросли, оскільки інвестори відреагували на атаки бойовиків-хуситів в Червоному морі

Нафта трохи виросла в ціні в середу, на тлі того, як інвестори стежать за ситуацією в Червоному морі після недавніх атак з боку пов'язаних з Іраном єменських бойовиків-хуситів, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Ф'ючерси на нафту Brent подорожчали на 23 центи, або 0,3%, до 79,46 долара за барель до 09:30 за Києвом, а американська нафта West Texas Intermediate подорожчала на 30 центів, або 0,4%, до 74,24 долара за барель.

У вівторок ціни зросли більш ніж на 1% на тлі побоювань щодо збоїв у світовій торгівлі та геополітичної напруженості на Близькому Сході після атак хуситів на кораблі в Червоному морі.

Доповнення

Хусити пообіцяли кинути виклик оголошеній військово-морській місії під керівництвом США і продовжувати атакувати судна Червоного моря на підтримку правлячого в палестинському анклаві Газа руху ХАМАС.

Близько 12% світового судноплавства проходить Червоним морем і через Суецький канал. Проте, за словами аналітиків, вплив на постачання нафти поки що обмежений, оскільки основна частина близькосхідної нафти експортується через Ормузьку протоку.

Юлія Шрамко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    СБУ проводить обшуки в Ужгородській міськраді - джерела

     • 23073 переглядiв

    У центрі петербурга обрушилася багатоповерхівка

     • 24605 переглядiв