nadkhodzhennia-do-mistsevykh-biudzhetiv-zbilshylys-na-15-vidsotkiv-porivniano-z-mynulym-rokom-minfin

Надходження до місцевих бюджетів збільшились на 15 відсотків порівняно з минулим роком - Мінфін

 • 28736 переглядiв

Надходження до місцевих бюджетів зросли на 15% порівняно з попереднім роком і станом на 1 грудня 2023 року склали 407,3 млрд грн, що свідчить про повернення до довоєнного рівня.

Спостерігається зростання дохідної частини місцевих бюджетів. Доходи поступово повертаються до довоєнних темпів. Надходження до місцевих бюджетів зросли на 15% порівняно з аналогічним періодом 2022 року. Про це повідомив Мінфін України, посилаючись на першого заступника міністра фінансів Дениса Улютіна, пише УНН.

Станом на 1 грудня 2023 року до загального фонду місцевих бюджетів, без урахування міжбюджетних трансфертів, надійшло 407,3 млрд грн, або на 52,8 млрд грн (+15%) більше порівняно з відповідним періодом 2022 року

 - повідомив Денис Улютін.

Деталі

Також Улютін наголосив на тому, що капітальні видатки становлять майже 26 % усіх видатків місцевих бюджетів, а саме 187 млрд гривень та повідомив, що наразі продовжується робота для посилення фінансової спроможності органів місцевого самоврядування. це робиться шляхом удосконалення бюджетного та податкового законодавства і на тлі цих змін планується покращити механізм горизонтального вирівнювання податкоспроможності місцевих бюджетів.

Крім того заступник міністра доповів, що на наступний рік заплановано низку трансфертів, спрямованих на відновлення регіонів та підтримку населення, зокрема передбачено 33,4 млрд грн додаткової дотації місцевим бюджетам, які найбільш постраждали у період війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У 2024 році бізнес зможе отримати від держави 15 тисяч грантів на розвиток - Мінекономіки

Ганна Оніщенко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі