ukenru
nabu-vidkrilo-pyat-kriminalnikh-provadzhen-proti-spivrobitnikiv-natsbanku

НАБУ відкрило п’ять кримінальних проваджень проти співробітників Нацбанку

 • 14599 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Національне антикорупційне бюро України проводить досудове розслідування одразу за п’ятьма фактами ймовірних правопорушень, вчинених співробітниками Національного банку України. Про це УНН повідомили у НАБУ.

Зокрема, у квітні 2016 року НАБУ відкрило кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 КК України за фактом можливого незаконного рефінансування банківських установ упродовж 2014-2015 років.

У жовтні 2016 року НАБУ відкрило кримінальне провадження за ч.2 ст. 364 КК України за фактом можливого незаконного визнання приватної банківської установи неплатоспроможною.

У листопаді 2016 року НАБУ відкрило кримінальне провадження за ч.2 ст. 364 КК України за фактом можливого продажу кредитного портфелю за заниженою ціною, вчиненою службовою особою НБУ пир здійсненні повноважень ліквідатора банку.

У грудні 2016 року НАБУ відкрило кримінальне провадження за ч.1 ст.15, ч.3 ст.191 КК України за фактом можливого замаху на заволодіння державними коштами при проведенні Національним банком України державних закупівель програмного забезпечення.

У лютому 2017 року НАБУ відкрило кримінальне провадження за фактом можливого зловживання своїм службовим становищем в інтересах третіх осіб, вчиненого службовими особами Національного банку України за ч.2 ст. 364 КК України.

Нагадаємо, НАБУ відкрила кримінальне провадження за фактами, озвучених в телефонних розмовах заступника голови НБУ К.Рожкової.

Аудіозаписи розмов ймовірно заступниці голови НБУ Катерини Рожкової з радником голови правління "Платинум-Банку" Дмитром Зінковим та бізнесменом Борисом Кауфманом щодо лобіювання інтересів згаданого банку з’явилися у ЗМІ 9 листопада 2016 року. Із розмов слідує, що банкрутство банку “Михайлівський” було замовним, а сприяли цьому безпосередньо в НБУ.

Як раніше повідомляв УНН, правова експертиза засвідчила безпідставність віднесення банку “Михайлівський” до категорії неплатоспроможних.

Також нагадаємо, Вищий адміністративний суд України спростував заяви Фонду гарантування вкладів про нікчемність договорів факторингу ( продаж кредитного портфелю), укладених між банком “Михайлівський” та ФК “Плеяда” від 19 травня 2016 року, визнавши правомірність дій керівництва банку.

Як раніше повідомляли ЗМІ, Заступник голови Катерина Рожкова перебуває в родинних зв'язках з очільником російського банку.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП