ukenru
nabu-priyshlo-z-obshukami-do-energoatomu-sitnik-skazav-chomu

НАБУ прийшло з обшуками до Енергоатому: Ситник сказав, чому

 • 19719 переглядiв

КИЇВ. 10 лютого. УНН. Національне антикорупційне бюро проводить обшуки у офісі НАЕК “Енергоатом” у справі, що стосується продажу електроенергії низці комерційних структур за, як підозрюється, зниженими цінами. Про це під час брифінгу у середу, 10 лютого, сказав директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник, передає кореспондент УНН.

Деталі

Артем Ситник підтвердив, що НАБУ проводить обшуки в офісі “Енергоатому”.

“Дійсно, це все відповідає дійсності - те, що відбуваються обшуки, санкціоновані Антикорупційним судом. Знову ж таки, для того, щоб не розголошувати таємницю досудового розслідування, можу сказати тільки те, що ця справа дійсно стосується продажу електроенергії ряду комерційних структур, і саме розслідування було розпочате через те, що, виходячи з аналізу ситуації, яка відбувається, є певні дискримінаційні умови при продажу електроенергії”, - сказав Артем Ситник.

Він зазначив, що, за версією правоохоронців, лоти формуються тільки таким чином, щоб їх можна було викупити тільки окремим споживачам електроенергії, що, з його слів, суттєво впливало на формування ціни на електроенергію, внаслідок чого держава продавала її за заниженими цінами.

За його словами, після обшуків будуть ухвалюватись певні рішення.

Доповнення

За даними моніторингу, у ІІ півріччі 2020 року оператор національних АЕС - НАЕК "Енергоатом" - провів 124 тендери, кожен п’ятий з яких – ризиковий.

Українські Національні Новини

Економіка