ukenru
na-zvilnenikh-vid-okupatsiyi-teritoriyakh-viyavili-ponad-tisyachu-til-zagiblikh-ta-zamordovanikh-mistsevikh-politsiya

На звільнених від окупації територіях виявили понад тисячу тіл загиблих та замордованих місцевих - поліція

 • 193344 переглядiв

КИЇВ. 18 квітня. УНН. На звільнених від окупації територіях Київської, Чернігівської, Сумської, Житомирської та окремих районів Миколаївської областей уже виявили понад тисячу тіл загиблих та замордованих місцевих жителів, і ця цифра не остаточна, повідомив під час брифінгу перший заступник начальника Головного слідчого управління Національної поліції України Сергій Пантелеєв, пише УНН.

Цитата

"На сьогодні Нацполіцією на звільнених від окупації територіях Київської, Чернігівської, Сумської, Житомирської та окремих районів Миколаївської області задіяно понад 300 слідчо-оперативних груп, які здійснюють збір, фіксацію та документування злочинів, вчинених військовослужбовцями рф. Також слідчими поліції виявлено понад одну тисячу тіл загиблих та замордованих мешканців вказаних вище регіонів, і ця інформація, на жаль, не остаточна", - зазначив Пантелеєв.

Деталі

З його слів, зараз проводиться робота з ідентифікації тіл, проводяться розтини та впізнання. Після цього - їх передають родичам для поховання.

Також він повідомив, що з моменту активної фази вторгнення військ рф в Україну, з 24 лютого, по 18 квітня слічі поліції відкрили вже 15 567 кримінальних проваджень за фактами злочинів, вчинених в умовах воєнного стану.

Серед них - 7 419 проваджень за фактами вчинення на території України злочинів військовими зс рф, білорусі та їх посібників.

Доповнення

Правоохоронці завершили слідчі дії в Ірпені Київської області щодо фіксації воєнних злочинів рф і передали на експертизу тіла 269 загиблих місцевих жителів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП