ukenru
na-zasidanni-rady-ukraina-nato-soiuznyky-pidtverdyly-svoiu-hotovnist-posylyty-oboronu-ukrainy

На засіданні Ради Україна-НАТО союзники підтвердили свою готовність посилити оборону України

 • 28215 переглядiв

На засіданні Ради Україна - НАТО члени Альянсу підтвердили свою відданість подальшому зміцненню оборони України від ескалації повітряних ударів з боку росії.

Члени Альянсу підтвердили свої зобов’язання зміцнювати оборону України. Про це йдеться в офіційному пресрелізі за підсумками засідання Ради Україна-НАТО, пише УНН.

Члени Альянсу рішуче засудили ескалацію російських авіаударів і підтвердили свою відданість подальшому зміцненню оборони України.

– йдеться в повідомленні.

Деталі

Засідання ради Україна-НАТО пройшло на рівні послів і було скликане на прохання України, після нещодавніх авіаударів росії по Україні.

 Тривалі напади росії на цивільне населення та критичну інфраструктуру України демонструють нагальну потребу в нашій постійній підтримці".

– наголосив Заступник Генерального секретаря Мірча Джоане.

Зазначається, що союзники вже надають Україні безпрецедентну військову, фінансову та гуманітарну допомогу, й не збираються зменшувати темпів. А саме:

  • Франція незабаром надішле більше гаубиць «Цезар». 
  • Кілька союзників приєдналися до ініціативи Чехії щодо закупівлі 800 000 додаткових артилерійських снарядів. 
  • НАТО створює Спільний центр аналізу, навчання та освіти в Бидгощі, Польща, де українські сили зможуть тренуватися разом із військами Альянсу. 
  • Крім того, згідно з Комплексним пакетом допомоги НАТО (CAP), Альянс надає важливу нелетальну підтримку.

Дрони, снаряди та гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні 28.03.24, 15:00 • [views_0]

Довідково

Раду Україна-НАТО члени Альянсу домовилися створити на Вільнюському саміті, що проходив у липні 2023 року. Ця Рада нині служить форумом для консультацій у кризових ситуаціях і прийняття рішень між НАТО та Україною.

Нагадаємо

Засідання ради Україна-НАТО відбулось сьогодні 28 березня 2024 року. Заступник Генерального секретаря Мірча Джоане очолив Раду, а міністр оборони України Рустем Умеров приєднався у режимі відеоконференції. Він від імені України закликав західних союзників надати додаткові засоби протиповітряної оборони на тлі атак рф на критичну інфраструктуру.