na-volyni-vykryly-bandu-reketyriv-yaki-vybyvaly-hroshi-z-poranenoho-biitsia-zsu

На Волині викрили банду рекетирів, які "вибивали" гроші з пораненого бійця ЗСУ

 • 28409 переглядiв

Служба безпеки України ліквідувала на Волині угруповання, яке вимагало гроші, тероризуючи місцевих мешканців, зокрема пораненого військовослужбовця. Зловмисникам, які зараз перебувають під вартою, загрожує до 12 років позбавлення волі.

У Волинській області правоохоронці ліквідували організоване злочинне угруповання, яке тероризувало і намагалось тримати у страху місцевих мешканців. Про це з посиланням на Службу безпеки України, передає УНН.

Деталі 

Зловмисники створювали штучні конфліктні ситуації з місцевими жителями, а потім вимагали з них гроші за "мирне вирішення спірних питань".

Зокрема, співробітники СБУ зафіксували, як чоловіки "вибивали" неіснуючий борг у 120 тисяч гривень з пораненого воїна-гранатометника ЗСУ, який повернувся з передової для лікування та реабілітації.

Служба безпеки затримала трьох учасників злочинного угруповання під час отримання ними частини грошей від чоловіка.

Побив до втрати свідомості: в Одесі затримали чоловіка, який влаштував п'яну бійку в ресторані 19.12.23, 15:28

Наразі всім чотирьом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання, вчинене організованою групою в умовах воєнного стану, поєднане із заподіянням тяжкого тілесного ушкодження). Затримані перебувають під вартою. Триває розслідування. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми

 - резюмували в СБУ.

Доповнення

Коли поранений військовий відмовився заплатити зловмисникам, ті завдали йому тілесних ушкоджень, унаслідок чого він отримав черепно-мозкову травму та забій шийного відділу хребта.

У разі подальшого спротиву рекетирам, вони погрожували потерпілому фізичною розправою.

Слідчі з'ясували, що організатором банди виявився кримінальник, який відбуває покарання в одній із колоній на Волині за пограбування. Саме він залучив до цієї справи трьох своїх спільників "на волі", які раніше вже мали тюремні строки за розбій, крадіжки та вимагання.

Нагадаємо

За жорстоке вбивство безпритульної жінки у Дніпрі затримали сімох підлітків. Їм загрожує від десяти до п'ятнадцяти років позбавлення волі або довічне ув'язнення.

Фіктивні довідки та псевдо водії-далекобійники: СБУ ліквідувала три схеми виїзду ухилянтів за кордон25.12.23, 12:31

Володимир Омельченко

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Через нічний ворожий обстріл Харківщини загинув чоловік

     • 46300 переглядiв