na-vodohoni-dlia-postrazhdalykh-vid-pidryvu-kakhovskoi-hes-vzhe-vstanovliuiut-pershi-nasosy

На водогоні для постраждалих від підриву Каховської ГЕС вже встановлюють перші насоси

 • 23855 переглядiв

На ділянці водогону Інгулець – Південне водосховище (Кривий Ріг) протяжністю 26 кілометрів встановили вже 5 із 17 насосів, які будуть забезпечувати подачу води для міст, що постраждали від підриву Каховської ГЕС.

На водогоні, який будують для міст, що постраждали від підриву Каховської ГЕС росіянами, встановили вже 5 з 17 насосів. Про це повідомляє Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України, передає УНН.

Деталі 

Основних насосів буде 11, їх потужність – 1250 кВт. Інші – аварійні та резервні, передбачені на випадок проблем з електропостачанням.

На ділянці водогону Інгулець – Південне водосховище (Кривий Ріг) протяжністю 26 кілометрів встановили вже 5 із 17 насосів, які будуть забезпечувати подачу води

- резюмували у відомстві.

У Держагентстві з відновлення пояснили, що процес встановлення насосів кропіткий та послідовний, адже вони є одним із ключових елементів системи водопостачання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Водогін для міст, що постраждали від підриву Каховської ГЕС, завершений на майже 90%

Коливання тиску в них викликають вібрації корпусів, тому спочатку будівельники формують та армують спеціальні тумби, на яких влаштовують насоси.

Зазначається, що наприкінці тижня встановлюватимуть обладнання на найбільшій насосній станції, яка розташована на водозаборі з р. Інгулець. Для виконання робіт залучать кран вантажністю 200 тонн.

Паралельно проводять роботи з бетонування стін, армування та монтажу опалубки на насосних станціях.

Доповнення 

Будівництво магістрального водогону "Карачунівське водосховище – Кривий Ріг – Південне водосховище, Марганець – Нікополь, Хортиця (ДВС2) – Томаківка" це наймасштабніший проєкт Агентства відновлення. Його довжина – 145 км, загальна протяжність трубопроводів – 300 км в одну нитку.

Агентство відновлення почало працювати над проєктом вже в перші дні після підриву Каховської ГЕС. Паралельно з проєктуванням розпочалося будівництво. 

Наразі готова вже 293 км водогону, тобто 89% проєкту. 

Нагадаємо

  Голова "Укргідроенерго" Ігор Сирота заявив, що на будівництво нової, потужнішої, станції замість підірваної російськими окупантами Каховської ГЕС після її деокупації піде шість років.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖЧерез підрив окупантами Каховської ГЕС відкрили провадження про екоцид

Володимир Омельченко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У Переяславі вітер повалив головну новорічну ялинку

     • 23123 переглядiв