na-tsomu-tyzhni-shist-oblastei-pereviryly-na-dotrymannia-spravedlyvoho-rozpodilu-elektroenerhii

На цьому тижні шість областей перевірили на дотримання справедливого розподілу електроенергії

 • 10741 переглядiв

У шести областях України виявлено порушення справедливого розподілу електроенергії. Найбільше порушень зафіксовано в Дніпропетровській та Житомирській областях.

На цьому тижні в шести областях були проведені перевірки щодо дотримання справедливого розподілу електроенергії. В кожній з областей виявлені порушення. Найбільше порушень в Дніпропетровській та Житомирській областях. Про це повідомила  заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Одне з найчутливіших зараз питань – це графіки відключень. Застосування графіків стабілізаційних відключень у нас продовжується для того, щоб втримувати енергосистему стабільною, цілісною. Про будь-які зміни можна дізнатися на офіційних інтернет-ресурсах ваших обленерго

- сказала Гринчук.

Вона повідомила, що на цьому тижні Державна інспекція з енергетичного нагляду перевіряє дотримання справедливості розподілу електроенергії в областях.

Ми чуємо всі ваші скарги, заклики, перевіряємо і наразі вже здійснені перевірки у Вінницькій, Дніпропетровській, Житомирській, Івано-Франківській, Кіровоградській та Одеській областях. На жаль дійсно в кожній з цих областей виявлені порушення, десь більше, десь менше. Найбільше порушень в Дніпропетровській та Житомирській областях виявлено на сьогодні. В основному – це порушення щодо віднесення або не віднесення об'єктів до критичної інфраструктури та залучення їх до графіків погодинних відключень

- розповіла Гринчук.

За її словами, за тиждень порушення мають бути усунені. Окрім того, Гринчук зазначила, що на наступному тижні розпочнуть таку саму перевірку і в інших областях. "Будемо контролювати цей процес", - додала вона.

Доповнення

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомляв, що в  Україні буде покращено алгоритм, який забезпечить рівномірну черговість і тривалість вимкнень світла.

Укренерго: діють три черги відключень, відновили обладнання після атаки дронів, негода знеструмила 151 населений пункт19.07.24, 11:00

Анна Мурашко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Збій в ІТ-системах на роботу залізниці не вплинув - УЗ

     • 10292 переглядiв

    CrowdStrike підтверджує проблеми з Windows з її безпековим ПЗ - ЗМІ

     • 15808 переглядiв