ukenru
na-tli-zymovykh-sviat-u-mvs-poperedyly-ukraintsiv-pro-novu-shakhraisku-skhemu-vid-imeni-poshtovoho-servisu

На тлі зимових свят: у МВС попередили українців про нову шахрайську схему від імені поштового сервісу

 • 43944 переглядiв

В Україні шахраї розсилають фейкові SMS про доставку посилок, щоб викрасти гроші та персональні дані, попереджає Міністерство внутрішніх справ. Громадянам рекомендують перевіряти статус посилки безпосередньо у поштових службах.

В Україні з'явилася нова шахрайська схема, коли людям приходять фейкові СМС про надходження посилок від імені одного з відомих поштових сервісів. Про це з посиланням на Міністерство внутрішніх справ передає УНН.

 Деталі 

У відомстві пояснили, що у період свят люди частіше користуються послугами поштових операторів. І зловмисники охоче цим користуються.

Шахраї розсилають СМС з фішинговим посиланням. У повідомленні вказують, що посилка, яку ви відправили або надіслали потребує уточнення даних. Для цього і пропонують перейти за посиланням. Так шахраї отримують гроші та персональні дані

- розповіли в МВС.

МВС попереджає про нову схему шахраїв: зловмисники створюють фейкові боти "Київстару"13.12.23, 15:19 • [views_0]

У міністерстві наголошують, що в жодному разі не варто переходити за сумнівними посиланнями. Краще звернутись  для уточнення статусу посилки до поштового оператора (через особистий кабінет, мобільний застосунок, телефон).

Також в МВС закликали українців не переховувати кошти невідомим, та не повідомляти персональні дані та коди підтвердження з СМС третім особам.

Доповнення 

У пресслужбі Департаменту кіберполіції Нацполіції порадили українцям завести окрему інтернет-картку для онлайн-шопінгу, на яку їм потрібно переказувати лише ту суму, що необхідна для оплати, або сплачувати гроші після отримання товару, аби мінімізувати ризики втрати коштів.

Нагадаємо

В мережі інтернет з'явилася нова шахрайська схема, де зловмисники пропонують заробіток в інтернеті за перегляд відео та вподобайки. 

Поліція радить з обережністю ставитися до таких пропозицій та уникати підозрілих посилань і передачі персональних даних.

Володимир Омельченко

Суспільство