na-tli-masshtabnoho-udaru-rf-po-ukraini-u-nimetskomu-bundestazi-zaklykaiut-peredaty-kyievu-rakety-taurus

На тлі масштабного удару рф по Україні: у німецькому Бундестазі закликають передати Києву ракети Taurus

 • 30584 переглядiв

Німецькі політики закликають Берлін передати Києву ракети дальнього радіуса дії "Таурус" на тлі масштабного ракетного удару рф по Україні.

На тлі чергового масованого ракетного удару рф по Україні представник найбільшої опозиційної німецької партії Християнсько-демократичний союз Норберт Реттген закликав Берлін передати Україні більше далекобійного озброєння. про це з посиланням на Tagesschau, передає УНН.

Деталі 

Росія знову накриває Україну хвилею терору і свідомо спрямовує свої атаки проти цивільного населення. Німеччина має нарешті надати зброю, яка дозволить Україні знищити склади зброї та лінії постачання за лінією фронту: Taurus

– заявив політик.

Разом з тим віцепрезидентка Бундестагу Катрін Герінг-Екардт від Зелених заявила про нові "російські воєнні злочини". Вона закликала до подальшої солідарності з Україною.

Також політик з питань оборони від Вільної демократичної партії Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн розкритикувала заклики до мирних переговорів у нинішній ситуації. За її словами, росія хоче просто знищити Україну. 

Довідково

Taurus — німецькі керовані ракети з радіусом дії до 500 кілометрів. Вони є аналогом британських Storm Shadow, які вже успішно використовуються українськими військовими.

Вони скидаються винищувачами та самостійно знаходять свої цілі, можуть летіти під радарами. Taurus вважаються ефективною зброєю проти захищених цілей, таких як командні бункери чи склади боєприпасів.

Нагадаємо

Восени Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що передача Україні крилатих ракет Taurus, може бути ухвалена лише після ретельного розгляду. За його словами, Німеччина має гарантувати, що не буде ескалації війни.

Володимир Омельченко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Ракетний удар по Києву: кількість жертв зросла до 9

     • 26371 переглядiв

    Ракетний удар по Києву: кількість жертв зросла до 8

     • 29302 переглядiв

    Ракетний удар по Запоріжжю: відомо вже про вісьмох загиблих

     • 31758 переглядiв