na-ternopilshchyni-sudytymut-posadovtsia-yakyi-perepravliav-za-kordon-viiskovozoboviazanykh

На Тернопільщині судитимуть посадовця, який переправляв за кордон військовозобов’язаних

 • 21649 переглядiв

На Тернопільщині завершено розслідування щодо депутата, який організував схему незаконного виїзду військовозобов'язаних за кордон. Підозрюваний підробляв документи, видаючи ухилянтів за волонтерів.

Слідчі Тернопільщини завершили досудове розслідування стосовно організатора незаконної схеми переправлення осіб, які підлягали мобілізації, через державний кордон України. Депутат сільської ради під виглядом волонтерів зумів переправити за кордон 74 військовозобов’язаних. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції України, пише УНН.

Деталі

У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що підозрюваний був депутатом однієї із сільських рад. Згодом його мобілізували і він проходив службу в одній із військових частин Тернополя. Там чоловік і організував незаконну діяльність.

Отримавши доступ до службової документації, підозрюваний вносив неправдиві відомості в листи-обґрунтування для виїзду волонтерів за кордон з метою ввезення гуманітарної допомоги для військових. У документи замість реальних прізвищ водіїв-волонтерів вписував дані ухилянтів,

- йдеться у повідомленні.

Тоді на підставі підроблених листів-обґрунтувань таких осіб включали до автоматизованої інформаційної системи і вони безперешкодно виїжджали за межі України, проте назад не поверталися. У такий спосіб упродовж липня 2022 – січня 2023 років він допоміг перетнути кордон 74 військовозобов’язаним чоловікам.

Фігуранту слідчі поліції оголосили підозру за ч. 2 ст. 332 (організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчинена щодо кількох осіб) Кримінального кодексу України. За скоєне обвинуваченому загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Наразі обвинувальний акт з матеріалами кримінального провадження скеровано до суду.

Переправляв військовозобов'язаних чоловіків до Румунії: поліція затримала 19-річного закарпатця01.08.24, 11:08

Популярні

Новини по темі