na-taivani-stavsia-zemletrus-mahnitudoiu-63

На Тайвані стався землетрус магнітудою 6,3

 • 17825 переглядiв

Другий сильний землетрус за добу стався біля міста Хуалянь на Тайвані. Поштовхи відчувалися в столиці Тайбеї, але повідомлень про пошкодження чи постраждалих не надходило.

Землетрус магнітудою 6,3 бала стався Біля східного узбережжя Тайваню, неподалік міста Хуалянь. Це вже другий сильний підземний поштовх, що вразив острів за менш ніж добу. Повідомлень про пошкодження чи постраждалих не надходило. Про це повідомляє Reuters, пише УНН.

Деталі

Землетрус стався на глибині 9,7 км і був достатньо потужним, щоб струси відчулися в столиці країни, Тайбеї.Місцева влада повідомила, що через землетрус у Тайбеї будівлі затряслися, але метро продовжило свою роботу, хоч і зменшивши швидкість руху поїздів для безпеки пасажирів. Мешканці острова отримали попередження через систему сповіщення про землетруси, що допомогло багатьом уникнути небезпеки.

Землетрус магнітудою 6,3 бала стався через декілька годин після попереднього землетрусу магнітудою 5,7, який відбувся пізно ввечері в четвер на північному сході острова. Обидва землетруси викликають занепокоєння серед мешканців та влади Тайваню, оскільки регіон розташований поблизу зони зіткнення двох тектонічних плит і має високу сейсмічну активність.

Влада Тайваню також попередила про підвищений ризик зсувів у гірських районах через кількаденні зливи, що можуть зробити ґрунт нестабільним. Людям, які проживають у цих регіонах, рекомендовано бути обережними та готовими до можливих евакуацій.

Місцева влада та рятувальні служби перебувають у стані підвищеної готовності та стежать за розвитком ситуації.

Доповнення

Тайвань розташований поблизу стику двох тектонічних плит і схильний до землетрусів.

У квітні Хуалянь постраждав від найсильнішого землетрусу на Тайвані щонайменше за 25 років. Дев'ятеро людей загинули, понад 900 отримали поранення.

Прем'єр-міністр Японії скасував поїздку за кордон через ризик великого землетрусу09.08.24, 10:49

Популярні

Новини по темі

На Тайвані стався землетрус магнітудою 6,3

 • 17825 переглядiв

Падіння Ту-22М3 в іркутській області: один із пілотів загинув

 • 18501 переглядiв

16 серпня: Всесвітній день повітряних зміїв, Горіховий Спас

 • 90450 переглядiв

Окупанти заявили про атаку безпілотників на Севастополь

 • 107345 переглядiв

Суд скасував продаж чотирьох родовищ глини на Закарпатті

 • 23007 переглядiв