na-poltavschini-spalakh-afrikanskoyi-chumi-sviney-u-trokh-gromadakh-ogolosili-karantin

На Полтавщині спалах африканської чуми свиней: у трьох громадах оголосили карантин

 • 98579 переглядiв

КИЇВ. 13 листопада. УНН. На Полтавщині виявили африканську чуму свиней, через це оголошено карантин оголосили на територіях Опішнянської, Градизької та Хорольської громад. Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін, передає УНН.

Цитата

«Визначили зони захисту в радіусі 3 км. До них ввійшли села Лазьки, Мозоліївка, Ялосовецьке, Роплянське, Павленки. Тут державні ветлікарі та представники органів місцевого самоврядування обходять домоволодіння, обліковують свиней, яких надалі треба здати на забій», - написав він.

Деталі

Зони нагляду запровадили також в селах Батьки, Безруки, Глинське, Пронозівка, Васьківка, Кагамлик, Кирияківка, Вишеньки, Пелехівщина, Петрашівка, Броварки, Шушвалівка, Костюки, Демина Балка, Вербине, Новоіванівка, Барилівщина, Лагодівка, Червоне, Бригадирівка, Миколаївка, Кулики, Трубайці. У цих населених пунктах ветлікарі проводять облік тварин та здійснюють нагляд за їхнім клінічним станом.

Він також нагадав правила, які допоможуть не допустити зараження свиней небезпечною хворобою. Головні серед них: купувати тварин у перевірених продавців з необхідними документами, не допускати контакту своїх тварин зі сторонніми, не годувати харчовими відходами без термічної обробки, обов’язково проводити ветеринарний огляд, вакцинацію та необхідні обробки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві зафіксовано спалах африканської чуми свиней: встановили карантин

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Угорщина продовжує блокувати транш військової допомоги ЄС Україні

     • 85292 переглядiв

    FAVBET Tech увійшли у топ ІТ-компаній, що найбільше підтримують Україну

     • 70871 переглядiв