ukenru
na-pivdni-izrayilyu-progrimili-vibukhi-izrayilski-viyskovi-zavdali-udaru-u-vidpovid-po-obyektakh-khamas

На півдні Ізраїлю прогриміли вибухи: ізраїльські військові завдали удару у відповідь по об’єктах ХАМАС

 • 16660 переглядiв

КИЇВ. 7 серпня. УНН. Армія оборони Ізраїлю атакувала об'єкти руху ХАМАС в секторі Газа у відповідь на запуск звідти куль з вибухівкою. Про це повідомляє Армія оборони Ізраїлю, пише УНН.

Цитата:

"У відповідь на безперервні запуски куль з вибухівкою з Гази у бік Ізраїлю ми нанесли удар по військовому комплексу ХАМАС та встановлення для запуску ракет. Установка перебувала в житловому районі, що ще раз підкреслює, наскільки ХАМАС наражає на небезпеку палестинських мирних жителів”, — йдеться у повідомленні Армії оборони Ізраїлю у Twitter.

Деталі

Місцеві ЗМІ повідомляють, що жителі палестинського анклаву і ізраїльських громад поблизу кордону повідомили, що чули вибухи в північній частині сектора Газа. У додаткових повідомленнях палестинських ЗМІ йдеться, що члени ХАМАС відкрили вогонь з кулеметів по ізраїльських літаках.

תיעוד מתקיפות צה״ל ברצועת עזה הלילה: pic.twitter.com/u1lq1etjrH

— צבא ההגנה לישראל (@idfonline) August 7, 2021

Доповнення

На початку травня стався конфлікт між угрупованнями в секторі Газа і Ізраїлем, що загострився після того, як ізраїльська влада за рішенням суду почала виселяти кілька арабських сімей в Східному Єрусалимі.

Через це в місті почалися протести, які переросли в зіткнення палестинського населення і ізраїльської поліції. Пізніше з сектора Газа почалися ракетні обстріли по території Ізраїлю і удари у відповідь.

Потім інтенсивні обстріли стихли і стали поодинокими.

Українські Національні Новини

Новини Світу