na-pivdni-ispaniyi-tretya-khvilya-speka-tsogo-roku

На півдні Іспанії третя хвиля спека цього року

 • 99820 переглядiв

КИЇВ. 9 серпня. УНН. На півдні Іспанії третя хвиля спека цього року, у середу в країні діє червоне попередження про погоду, повідомляє AFP, пише УНН.

Деталі

Як повідомляється, люди шукають прохолоди біля фонтанів у Кордові, на півдні Іспанії, на тлі того, як температура піднімається вище 40 градусів за Цельсієм.

Метеорологічний офіс Іспанії оголосив максимальний рівень небезпеки для деяких регіонів Андалусії, Мадрида та Країни Басків.

Як зазначає Bloomberg, Іспанія готується до одного з найспекотніших днів літа, випустила низку червоних попереджень про погоду, у тому числі для Андалусії та Мадрида, з очікуваними максимумами 44°C.

VIDEO: Southern Spain bakes in third heatwave of the year

People cool off at fountains in Cordoba, southern Spain, as temperatures rise above 40 degrees Celsius. The Spanish met office has issued maximum red alerts for parts of the Andalusia, Madrid and Basque Country regions pic.twitter.com/iuAMOjDSvb

— AFP News Agency (@AFP) August 9, 2023

Тим часом на півдні Португалії продовжують гасити пожежу понад 1000 пожежників.

Попередження про спеку діє і в Брагансі в Португалії, де у вівторок температура піднялася до 44,4°C. Прохолодніша погода на півдні допоможе стримати лісову пожежу в Одемірі, внаслідок якої було спалено близько 10 000 гектарів та зруйновано готель. Евакуйовано понад 1400 осіб.

У Греції протягом останніх 24 годин було взято під контроль 47 пожеж, але вісім регіонів залишаються в стані підвищеної готовності, оскільки сильний вітер збільшує ризики поширення вогню.

У той час як на Піренейському півострові пече, нижчі температури та руйнівні шторми обрушуються на Північну Європу.

У Швеції досі діє червоне попередження про повінь, але основний удар шторму "Ганс" відчувається у Норвегії. Близько 800 людей було евакуйовано з найбільш постраждалих районів країни через зливи, що спровокували зсуви та перекриття доріг.

Найсильніший шторм за останні роки контрастує із сухою погодою на крайній півночі Норвегії. Там помаранчеве попередження про лісові пожежі, другий за величиною рівень ризику.

Циклон "Цирцея" тим часом обрушується північ Франції, приносячи вітер зі швидкістю 100 кілометрів на годину в Сен-Мало, тоді як на німецькому острові Зюльт та інших частинах північного узбережжя прогнозуються шторми.

Доповнення

Липень був офіційно найспекотнішим місяцем на Землі за всю історію спостережень, через що Антарктика зменшувалася рекордними темпами. Лісові пожежі в Канаді випалили територію розміром приблизно з Ісландію, а пожежі в Греції змусили тисячі туристів залишити острів Родос.

Учені кажуть, що екстремальні погодні явища в Північній півкулі були б "практично неможливі" без зміни клімату, але зусилля зі стримування використання викопного палива далеко не відповідають тому, що потрібно для вирішення проблеми планети, що швидко нагрівається.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    На півдні Іспанії третя хвиля спека цього року

     • 99820 переглядiв

    Польща направить 2 тис. військових на кордон з білоруссю

     • 257108 переглядiв

    Німеччина планує передати Україні близько 30 танків Leopard-1

     • 307104 переглядiв