na-pidtrymku-ukraintsiv-u-zymovyi-period-shveitsariia-vydiliaie-125-mln-yevro

На підтримку українців у зимовий період Швейцарія виділяє 12,5 млн євро

 • 20160 переглядiв

Федеральний уряд Швейцарії оголосив про виділення додаткових 11,8 мільйона швейцарських франків (12,5 мільйона євро) для допомоги українцям у зимовий період. Разом з попередніми пакетами, сума зимової допомоги становлять близько 26 мільйонів швейцарських франків (майже 28 млн доларів). Про це повідомляється на сайті уряду Швейцарії, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що кошти Швейцарії будуть спрямовані на підтримку кількох неурядових організацій, які надають допомогу українцями у зимовий період.

Швейцарська агенція розвитку та співробітництва збільшить підтримку програми допомоги Гуманітарного фонду ООН в Україні на 1,8 мільйона швейцарських франків. Ці кошти призначені на опалення, зимовий одяг, підтримку оренди та утеплення житла.

Протягом останніх місяців спеціалісти Швейцарського підрозділу гуманітарної допомоги (SHA) відіграли ключову роль у відновленні систем водопостачання та помпових станцій, забезпеченні централізованого опалення та забезпеченні доступу до чистої питної води,

- йдеться у повідомленні.

Агенція також підтримує програму зимової допомоги Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, виділивши три мільйони швейцарських франків для внутрішньо переміщених осіб і тих, хто проживає на територіях, що постраждали від війни.

А Державний секретаріат економічного співробітництва Швейцарії виділяє 10 мільйонів швейцарських франків до Фонду енергетичної підтримки Європейського енергетичного.

Загалом на допомогу українцям цієї зими Швейцарія виділила близько 26 мільйонів франків.

Нагадаємо

Швейцарія та Швеція виділили майже €12 мільйонів на гуманітарну продовольчу програму "Зерно з України".

Швейцарія цього року заморозила 8,8 млрд доларів російських активів01.12.23, 15:56

Популярні

Новини по темі

Данілов анонсував "дуже приємні новини" щодо боєприпасів

 • 24309 переглядiв

Ворожа атака на Київщину: рятувальники показали наслідки

 • 23022 переглядiв