ukenru
na-odeskiy-mitnitsi-viyavili-sche-247-prikhovanikh-vid-rozmitnennya-konteyneriv

"Ревізія" на Одеській митниці виявили ще 247 прихованих від розмитнення контейнерів

 • 982710 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. Державне бюро розслідувань продовжує "ревізію" прихованих від розмитнення контейнерів. Під час останньої перевірки правоохоронці виявили 247 таких контейнерів, пише УНН з посиланням на Telegram ДБР.

Цитата

"Працівники ДБР в чіткій координації з Офісом Генерального прокурора продовжують ефективну та комплексну протидію зловживанням на митниці. Зокрема, на Одеській митниці триває результативна «ревізія» прихованих від розмитнення контейнерів", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Наразі правоохоронці розпочали огляд терміналу та вмісту контейнерів. Про результати повідомлять додатково.

Процесуальне керівництво здійснює Одеська обласна прокуратура. ДБР інформує, що усі заходи відбуваються в межах рішень президента України та РНБО щодо протидії контрабанді та наповнення державного бюджету України.

Доповнення

18 жовтня 2022 року працівники ДБР виявили на Одеській митниці 133 контейнери з товарами, термін розмитнення яких сплив. Впродовж тривалого часу посадовці митниці не вжили жодних заходів щодо передачі виявленого товару уповноваженим органам для їх реалізації та направлення коштів у дохід держави.

Під час обшуків на території контейнерних терміналів, слідчі ДБР знайшли гелікоптер, елітні автомобілі, техніку, величезні партії взуття, у тому числі брендового, будівельні матеріали та устаткування. Вартість товару складала щонайменше 1,5 млрд гривень.

Нагадаємо

Вчора, 1 лютого, голова фракції "Слуга народу" у парламенті Давид Арахамія розповів про низку обшуків та слідчих дій в деяких чиновників.

Кабінет міністрів України звільнив керівний склад митниці, зокрема, в.о. голови Державної митної служби України Вячеслава Демченка.

Українські Національні Новини

Суспільство