na-odeshchyni-vzialysia-remontuvaty-iuvileinu-dorohu-yaka-neprydatna-dlia-proizdu

На Одещині взялися ремонтувати "ювілейну" дорогу, яка непридатна для проїзду

 • 19572 переглядiв

На Одещині взялися ремонтувати «ювілейну» дорогу, яка непридатна для проїзду

Окрім фортифікаційних споруд, Одеська область - найбільша за територією в Україні - вимушено ремонтує кілометри доріг, які вже критично непридатні для проїзду. Деякі з них не ремонтувалися з 70-х років минулого століття. Зокрема дорога Роздiльна-Старостине-Надiя, за яку взялися зараз, повідомляє УНН.

За інформацією ДП Служба місцевих автомобільних доріг, вказана дорога має протяжність 12,840 км. І майже 55 років її ніхто не ремонтував.

"За досить значний вiдрiзок часу, по сьогоднi, жодного капiтального чи поточного середнього ремонту не проводилось, що призвело до значних руйнацiй дорожнього одяry та й в цiлому втрати несучої здатностi конструктивних шарів", - розповідають у Службі.

Понад те, дорога з'єднує адміністративний і районний центр - місто Роздiльна - з 10 населеними пунктами району, у яких проживає понад 10 тисяч людей. Тож цей напрямок дороги є вкрай важливим для життедiяльностi населених пунктів.

"Це маршрути громадського транспорту, пiдвiз продуктiв та товарів першої необхiдностi, швидка допомога, ДСНС, також у двох населених пунктах Старостине та Слобiдка розташованi опорнi заклади освiти, якi навчаються в очному форматi, тому щодня здiйснюсться пiдвiз дiтей з навколишнiх сiл Роздiльнянськоi громади", - пояснюють у Службі.

Реагуючи на численні звернення Роздільнянської міської ради, районної державної адміністрації та мiсцевих жителiв у 2023 році, Служба місцевих автомобільних доріг коштом громади розробила проектну документацiю на ремонт дороги. Вартість робіт станом на кінець грудня 2023 року становила ЗЗ млн 931 тис. 518,00 гривень. Також, наприкiнцi 2023 роцi рiшенням Роздiльнянської громади було передбачено видатки обсягом 6 млн 40 тис. грн для виконання робіт з ремонту дороги Роздiльна-Старостине-Надiя.

Раніше УНН повідомляв, що в Одеській області на деяких ділянках стан доріг критичний. Ідеться, зокрема, про дорогу Роздільна-Старостине-Надія (Роздільнянський район), про дорогу від Новопавлівки до Перехрестового (Захарівська ОТГ), про під'їзд до села Омарбія (Ізмаїльський район). Ремонти цих доріг востаннє здійснювалися за радянських часів, розповідають у місцевих громадах.

Голови громад просять обласну адміністрацію знайти можливість для ремонту, адже питання так само аргументують безпекою та збереженням життя людей.

Популярні

Новини по темі

Золото знову досягло рекордної вартості

 • 26968 переглядiв