na-odeshchyni-cholovik-napav-na-prykordonnyka-viiskovyi-zastosuvav-zbroiu-porushnyk-pomer

На Одещині чоловік напав на прикордонника. Військовий застосував зброю, порушник помер

 • 12628 переглядiв

В Одеській області у неділю, 14 липня, прикордонники зупинили автомобіль з п’ятьма особами, двоє з них спробували втекти. Один з них напав на прикордонника, який у відповідь застосував зброю, порушник помер.

В Одеській області у неділю, 14 липня, прикордонники зупинили автомобіль з п’ятьма особами, двоє з них спробували втекти. Один з них напав на прикордонника, який у відповідь застосував зброю, порушник помер. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко журналісту УНН.

Деталі

Зі слів Демченка, факт нападу на прикордонний наряд мав місце в Одеській області під час охорони державного кордону.

"Учора вечорі прикордонники зупинили транспортний засіб, у якому окрім водія знаходилися 4 осіб. Двоє осіб вдалися до втечі в різні напрямки, а згодом один з цих двох у ході його пошуку здійснив напад на військовослужбовця. Для збереження свого життя прикордонник був вимушений застосувати зброю. Він зробив попереджувальні постріли та у напрямку нападника. Викликаними на місце лікарями швидкої допомоги зафіксовано смерть правопорушника, а також зафіксовано факт тілесних ушкоджень у військовослужбовця", - сказав Демченко.

Речник ДПСУ підкреслив, що інформація, яка розповсюджувалась на деяких медіаплатформах, про те, що прикордонник стріляв з пістолета по втікачу, є недостовірною.

"По даному факту повідомлено ДБР, інші правоохоронні органи та підрозділи прокуратури. Тривають невідкладні слідчі дії. Військовослужбовці не затримувались. Відзначу, що загалом по всій протяжності державного кордону, на жаль, це вже не перший випадок нападу на прикордонні наряди порушниками, у результаті яких військовослужбовці вимушені застосовувати зброю для збереження свого життя та здоров’я", - додав він.

Нагадаємо

На ділянці Чернівецького прикордонного загону на кордоні з Румунією двоє чоловіків напали зі зброєю на прикордонника. Для самозахисту військовослужбовець був вимушений застосувати зброю, у результаті чого один нападник отримав поранення, а інший помер.

Популярні

Новини по темі

Вночі та зранку росіяни 7 разів обстріляли Сумщину

 • 23854 переглядiв