na-mikolayivschini-kerivnik-derzhprodspozhivsluzhbi-vlashtuvav-pobori-z-eksporteriv-silgospproduktsiyi-do-yes

На Миколаївщині керівник Держпродспоживслужби влаштував побори з експортерів сільгосппродукції до ЄС

 • 534074 переглядiв

КИЇВ. 6 липня. УНН. На Миколаївщині керівник Держпродспоживслужби вимагав з підприємців гроші за пришвидшене оформлення ветеринарних документів для експорту сільськогосподарської продукції до ЄС. Посадовця затримали під час отримання чергового хабаря, передає УНН із посиланням на ДБР.

Деталі

Правоохоронці викрили схему поборів, яку організував керівник Миколаївського міського управління Держпродспоживслужби. Він вимагав з підприємців гроші за пришвидшене оформлення ветеринарних документів для експорту сільськогосподарської продукції до ЄС.

Всі охочі безперешкодно та швидко отримати ветеринарно-санітарний сертифікат та інші дозвільні документи, мали заплатити посадовцю 300 доларів за кожне авто з експортними продуктами. У разі несплати, він погрожував бізнесменам штрафними санкціями та блокуванням видачі документів. Яку суму «заробив» злочинець за понад рік протиправної діяльності встановить слідство. Можлива сума неправомірної вигоди посадовця могла становити біля 500 тис. гривень щомісяця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція затримала начальника відділу Одеської митниці за вимагання та отримання хабара

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою.

Ця стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років. Слідство триває, встановлюється повне коло причетних до оборудки осіб.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі