na-lvivschini-nakrili-bandu-reketiriv-vibivali-groshi-u-tomu-chisli-v-mobilizovanikh

На Львівщині накрили банду рекетирів: "вибивали" гроші у тому числі в мобілізованих

 • 1017563 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. На Львівщині СБУ затримала лідера злочинного угруповання та його активних учасників, які тероризували місцевих жителів, вимагаючи гроші за неіснуючі борги, повідомляє Служба безпеки України, передає УНН

Деталі

СБУ повідмила, що заблокувала діяльність злочинного угруповання, яке займалося рекетом на Львівщині. Зловмисники, як зазначається, привласнювали гроші шляхом вимагання неіснуючих боргів або штучно створених конфліктів. У разі відмови виплатити "данину", погрожували потерпілим насиллям та фізичною розправою.

"Серед громадян, у яких фігуранти намагалися «вибити» гроші були й щойно мобілізовані до лав українського війська", - ідеться у повідомленні СБУ.

Дії злочинного угруповання, як вказано, призвели до погіршення суспільно-політичної ситуації та загострення криміногенної обстановки на заході країни.

Співробітники СБУ затримали лідера злочинців під час отримання чергового виплатного збору у 40 тисяч гривень. Під час обшуку в його житловому приміщенні виявлено 350 тисяч доларів, які, ймовірно, належали злочинній організації - до так званого «общаку»..

Затриманому було повідомлено про підозру за статтею 189 Кримінального кодексу України (вимагання в умовах воєнного стану). Суд обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення застави.

Слідчі продовжують працювати над притягненням до відповідальності інших учасників угруповання. Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вимагав з дружини загиблого бійця 150 тисяч гривень: посадовець військової частини піде під суд

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Мінкульт: на баланс Лаври повернуто 74 об'єкти

     • 657881 переглядiв

    Сили оборони звільнили Рівнопіль - Маляр

     • 1039915 переглядiв