ukenru
na-luganschini-viyavili-chergovi-skhroni-zi-zbroyeyu-zalishenoyu-boyovikami

На Луганщині виявили чергові схрони зі зброєю, залишеною бойовиками

 • 10574 переглядiв

КИЇВ. 16 жовтня. УНН. Гранатомети, гранати і велику кількість патронів виявили правоохоронці у Луганській області в двох місцях незаконного зберігання військових засобів ураження, раніше обладнаних учасниками терористичної організації "ЛНР". Про це УНН повідомили у пресцентрі Служби безпеки України. 

З підземної схованки на території недобудованого санаторію у селі Запорізьке Старобільського району правоохоронці вилучили ручний протитанковий гранатомет РПГ-22, тротилову шашку вагою 200 грамів, підривач, три гранати, гранатометний постріл ВОГ-25 та велику кількість патронів для автомата Калашникова.

За оперативною інформацією, вказаний арсенал залишив місцевий житель, який у 2014 році приєднався до лав незаконних збройних формувань та брав участь у бойових діях проти українських військових підрозділів.

Інший схрон виявлено у селі Райгородка Новоайдарського району. За інформацією спецслужби, схованку також облаштував учасник одного з бандугруповань "ЛНР". У дворі нежилої приватної оселі зловмисник приховав чотири бойові гранати РГД-5 та Ф-1, чотири запали та майже 400 набоїв калібру 7,62 мм.

Обидва бойовика незаконних збройних формувань перебувають у розшуку.

У межах відкритих кримінальних проваджень за ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України триває досудове розслідування. 

Нагадаємо, у Вінниці в парку виявили схрон з гранатами та боєприпасами.  

Українські Національні Новини

Кримінал та НП