ukenru
na-luganschini-rozpochali-vaktsinatsiyu-viyskovosluzhbovtsiv-proti-covid-19

На Луганщині розпочали вакцинацію військовослужбовців проти COVID-19

 • 12300 переглядiв

КИЇВ. 27 лютого. УНН. У Луганській області розпочали вакцинувати військовослужбовців проти коронавірусу. Спочатку щеплення зроблять військовим медикам згодом й решті представників силових відомств. Про це повідомляє пресслужба Луганської обласної державної адміністрації, пише УНН.

Деталі

Першим щеплення отримав капітан медичної служби військової частини А0206 Іван Стаценко, який безпосередньо надає допомогу військовим, хворим на коронавірус.

Наразі 6 800 доз вакцини Covishield (індійська назва вакцини Oxford/AstraZeneca) з 14 300, які отримала Луганська область, спрямовані саме для імунізації українських військових.

"Усі, хто виявив бажання вакцинуватись, проходять обстеження у лікаря, міряється температура тіла, артеріальний тиск, збирається дані анамнезу і тоді визначається чи є протипоказання", — розповів начальник 59 військового мобільного госпіталю, полковник медичної служби Андрій Телефанко.

Очільник Луганщини Сергій Гайдай відвідав військовий мобільний госпіталь, на базі якого проводиться вакцинація військових, та перевірив організацію процесу.

"Усім, хто побоюється нової вакцини, зокрема людям старшого віку, я б радив подивитись на своє плече та побачити там нагадування про щеплення, яке обов’язково усім їм робили у дитинстві. Дякувати Богові, усі здорові, а такі страшні хвороби, як віспа та поліомієліт давно подолані", - прокоментував необхідність вакцинації Сергій Гайдай та додав, що обов’язково зробить щеплення, як тільки рівень антитіл у нього у крові стане нижчим за норму.

Нещодавно голова облдержадміністрації вже перехворів на коронавірус.

Контекст

У Луганській області зробили перше щеплення від COVID-19 медичній сестрі мобільної бригади КНП "Сватівський центр первинної медико-санітарної допомоги" Людмилі Глущенко та лікарю-кардіоревматологу КНП ЛОР "Луганська обласна дитяча клінічна лікарня" Сергію Пономареву вакциною AstraZeneca (Covishield).

Так, область отримала 14 300 доз вакцин, "з яких 6800 доз буде розподілено на вакцинацію військовослужбовців, які беруть участь в Операції об’єднаних сил".

Окрім військових під час першого етапу, як вказано, будуть провакциновані працівники мобільних бригад, всі медичні працівники, працівники лабораторій, екстреної медичної допомоги та люди, які перебувають у спеціалізованих закладах (інтернатах, будинках для осіб похилого віку). Перший етап вакцинації на Луганщині планується провести в термін березень-квітень 2021 року.

Українські Національні Новини

Суспільство