ukenru
na-korist-ukrayini-konfiskuvali-ponad-1-2-mln-grn-kivi

На користь України конфіскували понад 1,2 млн грн від жомової ями Киви – САП

 • 111062 переглядiв

КИЇВ. 13 травня. УНН. Верховний Суд конфіскував понад 1,2 млн грн колишнього нардепа Верховної Ради України Іллі Киви, які він отримав як дохід від надання в оренду жомової ями. Про це повідомляє САП, передає УНН.

Цитата

"Верховний Суд прийняв остаточне рішення у першій справі про цивільну конфіскацію щодо стягнення в дохід держави понад 1,2 млн гривень необґрунтованих активів, що належать колишньому народному депутату", - ідеться у повідомленні.

Деталі

Як зазначили, Кива, коли був народним депутатом, передав жомову яму в оренду суб’єкту господарювання з ознаками фіктивності. Екснардеп не був її власником та не мав правомочності щодо володіння, користування та розпорядження нею. 

"За оренду вказаний народний депутат протиправно отримав 1 242 236 гривень. Ще 10 тис. гривень було зараховано на банківський рахунок депутата як комісійні доходи за проведення безготівкових банківських операцій. Верховний Суд погодився з висновками Вищого антикорупційного суду та Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду та постановив конфіскувати в дохід держави вказані кошти", - інформує САП.

Доповнення

У 2021 році Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила конфіскованим понад 1,2 млн гривень доходу Киви від нібито здачі в оренду жомової ями.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП