ukenru
na-kiyivskiy-mtintsii-oformili-vzhe-1-5-tis-tonn-tovariv-dlya-borotbi-z-covid-19

На Київській митниці оформили вже 1,5 тис. тонн товарів для боротьби з COVID-19

 • 10728 переглядiв

КИЇВ. 19 травня. УНН. В Україну за час запровадження заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби, Київська митниця оформила 1500 тонн лікарських засобів, медичних виробів та засобів індивідуального захисту. Про це повідомляє УНН з посиланням на сторінку в Facebook Київської митниці Держмитслужби.

“За час запровадження в Україні заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби, серед яких і звільнення від сплати ввізного мита та податку на додану вартість, в зоні діяльності Київської митниці було оформлено 1500 тонн лікарських засобів, медичних виробів та засобів індивідуального захисту. Загальна митна вартість цих товарів склала майже 3,1 млрд гривень, - йдеться у повідомленні.

Вказано, що найбільшими країнами-експортерами таких товарів стали:
- Китай – 766 тонн;
- Малайзія – 186 тонн;
- Угорщина – 97 тонн;
- Німеччина – 88 тонн;
- Південна Корея – 68 тонн;
- Індія – 63 тонни;
- Польща – 19 тонн;
- Узбекистан – 17 тонн;
- Гонконг – 12 тонн;
- Таїланд – 10 тонн.

“За два місяці Київською митницею оформлено 796 митних декларацій, за якими в Україну імпортувались апарати штучної вентиляції легенів, експрес-тести та тести ПЛР, захисні маски, лицьові щитки, костюми, електрокардіографи, рентгенографічна апаратура, лабораторне обладнання та ряд інших товарів для боротьби з коронавірусом”, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, на кордоні з Польщею затримали новий одяг під виглядом "гуманітарки".

Українські Національні Новини

Суспільство