ukenru
na-khramoviy-gori-u-yerusalim-znovu-sutichki-z-politsiyeyu

На Храмовій горі у Єрусалим знову сутички з поліцією

 • 14917 переглядiв

КИЇВ. 19 липня. УНН. На Храмовій горі в Єрусалимі поліцію закидали камінням. Постраждали четверо людей, у тому числі немовля. Про це інформує The Times of Istael, пише УНН.

Деталі

Поліція заявила, що біля Дамаських воріт співробітники розганяли палестинців, які кидалися камінням у правоохоронців та проїжджі автомобілі. Постраждала сім'я з маленьким сином, вони були евакуйовані до лікарні Хадасса-Маунт-Скопус після негайної медичної допомоги на місці події.

В окремому інциденті поблизу Дамаських воріт 33-річний чоловік, якого вдарили камінням, був доставлений до медичного центру у стабільному стані. Чоловік постраждав від поранення скляними осколками в голову після того, як камінь потрапив у його машину, коли він проїжджав територію.

Поліція заявила, що розпочала пошук підозрюваних. 

Контекст

Конфлікт в регіоні різко загострився після того, як Ізраїль ухвалив рішення виселити кілька палестинських сімей зі Східного Єрусалиму. Це викликало масові акції протесту і безлади в Єрусалимі, у результаті яких постраждали сотні людей.

Ракетні удари між Ізраїлем і сектором Газа тривали з 10 травня, загострення почалося через зіткнення між палестинцями та ізраїльською поліцією в Східному Єрусалимі.

У ЦАХАЛі заявили, що з 10 травня з сектора Гази в бік Ізраїлю було випущено загалом понад 4 340 ракет.

Ізраїль і радикальний рух ХАМАС у ніч на п'ятницю, 21 травня, погодилися запровадити режим припинення вогню, він набув чинності о 2 годині ночі за Києвом.

Медики з Гази повідомляють, що з початку нового загострення конфлікту станом на 20 травня загинули 230 палестинців, 65 серед яких — діти. Ще 1710 палестинців були поранені. Ізраїль повідомив про 12 загиблих. 

Ізраїль і радикальний рух ХАМАС у ніч на п'ятницю, 21 травня, домовилися припинити вогонь.

Українські Національні Новини

Новини Світу