na-khersonschini-zalishivsya-pidtoplenim-1-budinok-dsns

На правому березі Херсонщини залишився підтопленим 1 будинок - ДСНС

 • 611406 переглядiв

КИЇВ. 30 червня. УНН. На правому березі Дніпра Херсонщини залишився підтопленим лише один будинок, зараз там проводяться роботи з відкачування води. Загалом з початку робіт ДНСН відкачали воду з 978 будинків та підвалів, пише УНН з посиланням на Telegram служби. 

Цитата

"На Херсонщині залишається підтопленим 1 населений пункт (1 будинок) на правому березі р. Дніпро. Проводяться роботи щодо відкачування води. Впродовж минулої доби рятувальники відкачали 13,2 тисяч тонн води з 33 підвалів. З початку робіт відкачано понад 452 тисяч 708 тонн води з 978 будинків та підвалів", - йдеться в повідомленні. 

За сьогодні підвезено для громадян 47 тонн води, з них питної 36 тонн та 11 тонн технічної води. З початку робіт – 951 тонну води, з них питної 647 тонн та 304 тонни технічної вод, повідомили в ДСНС.

Доповнення

Як раніше повідомляв УНН, наразі у Херсонській області рівень води на позначці "Херсон" на сьогодні на 11 см менше, ніж був до підриву Каховської ГЕС.  Екологи у щоденних пробах води з херсонських річок фіксують перевищення показників заліза, нітратів, хлоридів, сульфатів та завислих речовин, проте рівень кисню залишається у нормі і нафтопродуктів у зразках експерти не виявили

Постраждалі від підтоплення почали отримувати грошову допомогу від Міжнародної організації з міграції ООН. Виплати проводить Укрпошта. За 29 червня одноразову грошову допомогу у розмірі 6600 гривень від Міжнародної організації з міграції (МОМ) виплатили на загальну суму 105 600 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: росія може затопити окупований Токмак на Запоріжжі, щоб завадити контрнаступу ЗСУ – Bellingcat

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Вплив легалізації на розвиток казино в Україні

     • 565740 переглядiв

    Угоди "територія в обмін на мир" примітивні - Подоляк

     • 617814 переглядiв