ukenru
na-kharkivschini-vikrili-zlochinnu-grupu-do-yakoyi-mozhe-buti-prichetniy-zastupnik-golovi-oblradi

На Харківщині викрили злочинну групу, до якої може бути причетний заступник голови облради

 • 10952 переглядiв

КИЇВ. 19 листопада. УНН. На Харківщині поліція викрила злочинну групу, до діяльності якої може причетний заступник голови Харківської обласної ради. Про це повідомила пресслужба МВС, передає УНН.

За інформацією поліції, група осіб у період 2018-2019 років на території Харківської та інших областей створили низку фіктивних підприємств з метою використання їх реквізитів та рахунків у злочинних схемах.

"Також встановлено, що один із заступників керівника Харківської обласної ради причетний до лобіювання інтересів злочинної групи, яка, використовуючи комунальні підприємства все тієї ж Харківської обласної ради та різних підрозділів Харківської ОДА, отримувала перемоги у тендерах та закупівлях підконтрольними суб’єктами господарювання", - йдеться у повідомленні.

Як повідомили в поліції, наразі правоохоронці проводять у фігурантів справи обшуки. Розслідування проводиться за ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем), ч. 3 ст. 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом), ч. 2 ст. 205-1 (Підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичних осіб - підприємців) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, співробітники податкової міліції викрили схему тендерних закупівель, через яку фіктивні підприємства перемагали на тендерах державних підприємств.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП