ukenru
na-kharkivschini-nezakonno-virubali-dereva-na-mayzhe-5-mln-griven

На Харківщині незаконно вирубали дерева на майже 5 млн гривень

 • 9559 переглядiв

КИЇВ. 7 листопада. УНН. На Харківщині Служба безпеки України попередила потенційне виникнення надзвичайних ситуацій на об’єктах транспортної інфраструктури через вирубку лісозахисних насаджень вздовж залізничних колій, що протягом десяти місяців завдало збитки державі на майже 5 мільйонів гривень. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресцентр СБУ.

"Організоване угруповання, до складу якого входило п’ятеро мешканців регіону, займалося незаконною вирубкою дерев для продажу. Лісові насадження, які цікавили зловмисників, були вздовж магістральних колій і захищали транспортні комунікації від ерозії залізничних насипів. Знищення дерев протягом десяти місяців завдало збитки державі на майже 5 мільйонів гривень", - сказано у повідомленні.

Правоохоронці затримали всіх учасників угруповання згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час чергової незаконної вирубки дерев біля залізничної колії з інтенсивним рухом потягів на території Зміївського району області. На місці правопорушення було виявлено чимало зрубаної деревини та чотири великовантажні автомобілі.

Також у помешканнях фігурантів справи вилучено два пістолети, револьвер та бойову гранату РГД-5. Наразі затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 246 та ст. 263 Кримінального кодексу України.

Вирішується питання щодо обрання їм міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності інших осіб, ймовірно причетних до протиправної діяльності.

Нагадаємо, у Свiтловодському районi затримали десятьох лiсорубiв, якi займалися незаконним вирубуванням дерев.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП