na-foni-postiinoho-zrostannia-tsin-na-palyvo-u-rosii-z-1-serpnia-znovu-zaboroniat-eksport-benzynu

На фоні постійного зростання цін на паливо у росії з 1 серпня знову заборонять експорт бензину

 • 21349 переглядiв

росія готується з 1 серпня знову заборонити експорт бензину, пояснюючи, що таким чином намагається наситити внутрішній ринок. Тим часом ціни на бензин у росії непреривно зростають з початку червня.

У росії готуються з 1 серпня повторно заборонити експорт бензину. Про це повідомляють росЗМІ з посиланням на федеральну антимонопольну службу, передає УНН.

Деталі

російська антимонопольна служба виступила за повернення до заборони експорту бензину з 1 серпня. Пояснюють, що дозвіл на експорт був тимчасовим і триває він до кінця липня.

У службі вважають, що обмеження експорту палива дасть змогу наситити внутрішній ринок - нібито в період підвищеного попиту, пов'язаного з польовими роботами і плановим ремонтом нафтопереробних заводів.

ЗМІ також пишуть, що наразі вартість бензинів на біржі йде вгору - практично безперервне зростання цін триває з початку червня.

Згідно з розрахунками Reuters, з початку червня в рф бензин марки Аі-92 подорожчав в опті орієнтовно на 20%, Аі-95 - на 30%. Подорожчання оптових партій кратно перевищило фактичне зростання роздрібних цін на ці марки бензину в Росії.

Нагадаємо

Перший раз обмеження експорту нафтопродуктів ввели восени 2023 року, коли влада і нафтовики не змогли врегулювати паливну кризу.

Другу заборону на експорт бензину було запроваджено 1 березня 2024 року, коли різко йшли вгору біржові ціни на бензин, і діяла вона до 20 травня, коли уряд назвав ситуацію стабільною.

Додамо

Після серії ударів українських безпілотників по нафтопереробних заводах рф на початку 2024 року в росії обвалилося виробництво бензину. Тільки за три тижні березня російські нафтопереробні заводи скоротили обсяги випуску автомобільного бензину на 10%, а ціни на бензин злетіли до рекордних.

ЗМІ: у рф закінчується запас бензину через українські атаки на НПЗ30.04.24, 22:15

Анастасія Рябоконь

Економіка

Популярні

Новини по темі

У Харківській області троє людей підірвалися на вибухівці

 • 25449 переглядiв