ukenru
na-filippinakh-schonaymenshe-31-lyudina-zaginula-i-7-zniklo-bezvisti-v-rezultati-pozhezhi-na-poromi

Вирувала 8 годин: пожежа на Філіппінах забрала життя 31 людини

 • 276644 переглядiв

КИЇВ. 30 березня. УНН. Пожежа спалахнула на поромі MV Lady Mary Joy 3 на півдні Філіппін і вирувала вночі вісім годин. Загинуло щонайменше 31 з приблизно 250 пасажирів і членів екіпажу, пише УНН з посиланням на АР.

Деталі

Пором прямував до міста Джоло в провінції Сулу з південного портового міста Замбоанга. Близько опівночі судно загорілося біля берегів провінції Базилан у південній частині Філіппін, повідомив губернатор Джим Хатаман. Щонайменше 23 пасажири отримали поранення та були госпіталізовані.

Багато з понад 200 людей, які вижили під час пожежі, стрибнули за борт і були врятовані з нічного моря береговою охороною, військово-морським флотом, сусіднім поромом і місцевими рибалками, додав губернатор. За його словами, у четвер рятувальники все ще шукали щонайменше сімох зниклих безвісти.

Згорілий пором відбуксирували до берегової лінії, де в частині пасажирського салону економкласу було виявлено тіла 18 із 31 жертви. За словами губернатора, на поромі могло бути більше людей, яких офіційно не вказано.

Капітан порома повідомив представникам берегової охорони, що він намагався посадити палаючий пором на мілину на найближчому березі, щоб дати можливість вижити чи врятувати більше людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖСильний землетрус вразив Філіппіни

Українські Національні Новини

Новини Світу