na-donechchyni-zatrymaly-zhinku-yaka-zdavala-rf-dani-pro-pozytsii-zsu-na-pokrovskomu-napriamku

На Донеччині затримали жінку, яка "здавала" рф дані про позиції ЗСУ на Покровському напрямку

 • 22373 переглядiв

На Донеччині затримано жінку, яка збирала розвіддані для РФ про розташування українських військ. Їй загрожує до 8 років ув'язнення за несанкціоноване поширення інформації про ЗСУ.

На Донеччині затримали ще одну інформаторку воєнної розвідки рф. Зловмисниця передавала агресору локації оборонних ліній підрозділів ЗСУ на Покровському напрямку. Про це заявила Служба безпеки України, передає УНН.

Деталі

Слідчі з'ясували, що для тримання розвідданих,  російська спецслужба дистанційно залучила свою інформаторку – жительку міста Новогродівка.

Затримана  обходила територію прифронтової громади, де фіксувала місця базування українських захисників.

СБУ: затримано "підпільного" представника партії Шарія12.08.24, 16:15

Також фігурантка "втемну" випитувала потрібну їй інформацію під час побутових розмов з мешканцями прилеглих селищ.

Контррозвідка Служби безпеки своєчасно викрила ворожу інформаторку, задокументувала її злочинні дії і затримала у власному помешканні. Одночасно проведено комплексні заходи для убезпечення позицій ЗСУ.

Під час обшуків в оселі затриманої вилучено мобільний телефон, який вона використовувала у розвідувально-підривній діяльності на користь рф.

Слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення або розміщення ЗСУ). Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує до 8 років тюрми

- підсумували в СБУ. 

Доповнення

Правоохоронці додають, що найбільше ворога цікавили координати укріпрайонів та бойових позицій артилерії, яка тримає під вогневим контролем штурмові групи окупантів.

Розвідувальні відомості потрібні були рашистам для підготовки бойових операцій з метою прориву оборони українських військ на найгарячішому напрямку фронту.

Нагадаємо

СБУ затримала місцевого жителя, який передавав російській розвідці дані про позиції ЗСУ в Покровському районі. Суд визнав його винним у колабораційній діяльності та призначив 13 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Популярні

Новини по темі

У Сумській області подружжя отруїлося грибами

 • 14879 переглядiв

СБУ: затримано "підпільного" представника партії Шарія

 • 21100 переглядiв

У ДТП на Рівненщині постраждало четверо людей: деталі

 • 12733 переглядiв