ukenru
na-donechchini-suditimut-shakhrayku-yaka-pidrobkoyu-dovidok-zavdala-derzhavi-blizko-200-tis-grn-zbitkiv

На Донеччині судитимуть шахрайку, яка підробкою довідок завдала державі близько 200 тис. грн збитків

 • 9503 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. На Донеччині жінка підроблювала довідки про отримання доходів з метою отримання державної соціальної допомоги для малозабезпечених сімей, що завдало збитків на суму понад 190 тис. гривень. Обвинувальний акт направлено до суду. Про це повідомляє УНН із посиланням на прокуратуру Донецької області.

"Костянтинівською місцевою прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт за ч. ч.1, 3 ,4 ст. 358 (підроблення та використання завідомо підроблених документів) та ч. ч. 1, 2 ст. 190 (шахрайство, вчинене повторно) КК України", - сказано у повідомленні.

Досудовим розслідуванням встановлено, що упродовж 2014-2019 років 34-річна місцева мешканка, не маючи офіційного місця роботи, самостійно виготовляла підроблені довідки про отримані нею доходи на одному з місцевих підприємств, які подавала до Управління соціального захисту населення Костянтинівської міської ради з метою отримання державної соціальної допомоги для малозабезпечених сімей.

Внаслідок умисних злочинних дій правопорушниці місцевому бюджету спричинено шкоду на суму понад 190 тис. грн.

На даний час досудове розслідування завершено.

Максимальне покарання за санкціями статей - до 5 років позбавлення волі.

Нагадаємо, масштабну схему протиправного одержання паспортів однієї з держав Європейського Союзу громадянами РФ та країн СНД викрила контррозвідка Служби безпеки України.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП