ukenru
na-chernihivshchyni-cholovika-zasudyly-do-15-rokiv-tiurmy-za-spivpratsiu-z-okupantamy

На Чернігівщині чоловіка засудили до 15 років тюрми за співпрацю з окупантами

 • 24795 переглядiв

Мешканця Чернігівської області засудили до 15 років позбавлення волі за передачу російським силовикам інформації про українських військовослужбовців та ветеранів АТО під час повномасштабного вторгнення.

На Чернігівщині суд визнав чоловіка винним у державній зраді за те, що на початку повномасштабного вторгнення він надавав окупантам інформацію про ЗСУ та місцевих ветеранів АТО. Про це пише УНН з посиланням на Офіс генпрокурора.

Деталі 

Прокурори довели, що упродовж лютого-квітня 2022 року місцевий мешканець села Буянки Чернігівського району передавав представнику збройних сил рф дані про польоти БпЛА, які бачив над населеним пунктом.

Також надавав йому адреси місцевих жителів, які брали участь в антитерористичній операції на Сході України, мали зброю або були проукраїнськи налаштовані.

Таким чином він намагався нейтралізувати партизанську боротьбу чи диверсії, зберігаючи бойовий потенціал дислокованих у селі підрозділів зс рф.  

Під час обшуку за місцем проживання засудженого виявлено та вилучено мобільний телефон, а також 3 тротилові шашки. 

Чернігівський апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу прокурора Чернігівської обласної прокуратури та визнав місцевого жителя винним у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану та незаконному поводженні з бойовими припасами (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 263 КК України). Вироком суду його засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна

- резюмували правоохоронці. 

Збирав дані про аеродроми ЗСУ на Дніпропетровщині: до 15 років за ґратами засудили агента фсб 08.03.24, 16:19 • [views_0]

Доповнення

Зазначається, що засуджений також здійснював піший обхід села задля відстеження перебування нових осіб. Зібрані відомості передавав військовим держави-агресора у заздалегідь обумовленому місці. 

У Офісі генпрокурора розповіли, що 28 березня 2022 року окупанти прибули до домогосподарства знайомого засудженого – учасника АТО, про якого він їм розповів й примусово вивезли чоловіка до села Вишневе.

Впродовж доби потерпілого утримували в підвальному приміщенні школи, піддаючи катуванням з метою отримання даних про інших учасників АТО та місцеперебування Сил оборони України.

Нагадаємо

П'ятьох російських бойовиків, які брали участь у "м'ясному" штурмі Бахмута, засудили до 15 років позбавлення волі за державну зраду та участь у незаконних збройних формуваннях.