na-chas-voyennogo-stanu-viyskovi-ta-pravookhorontsi-mayut-zdati-svoyi-dnk-dani-mvs

Військові та правоохоронці мають здати свої ДНК-дані – МВС

 • 214328 переглядiв

Цитата

“Щодо обов'язкової реєстрації, є така норма, що на період дії воєнного стану відбираються зразки ДНК у військовослужбовців і у співробітників правоохоронних органів. Тобто у тих представників професій, серед яких ми маємо найбільші втрати через агресію рф” – зазначив Бондаренко.

Деталі

Заступник глави МВС пояснив, що дані військовослужбовців не вносять одразу в реєстр ДНК. Вони зберігаються в особових справах бійців. Їх беруть лише тоді, коли є необхідність провести експертизу.

“Зважаючи на втрати, які ми на сьогодні маємо, необхідно ідентифікувати всіх наших загиблих внаслідок збройної агресії. Це стосується і військових, і також цивільних людей, які потраплять під обстріли, як, приміром, в місті Часів Яр”, – сказав заступник міністра.

Як повідомили, з ухваленням закону про державну реєстрацію геномної інформації людини є два види такої реєстрації – обов'язкова і добровільна. Обов'язкова, наприклад для військових і правоохоронців, здійснюється коштом держави, а добровільна, яку можуть пройти усі охочі громадяни України та іноземці, – платна.

Додамо

Верховна Рада ухвалила законопроект №4265 про державну реєстрацію геномної інформації людини. 11 липня закон направили на підпис президенту.

Нагадаємо

У Міністерстві охорони здоров'я рекомендують під час війни разом із заявою до поліції про факт зникнення людини здавати біологічні зразки.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Євробачення розширюється до Латинської Америки

     • 166096 переглядiв