ukenru
mzs-gotove-pererakhuvati-10-mln-grn-gumdopomogi-yemenskomu-gumanitarnomu-fondu

МЗС готове перерахувати 10 млн грн гумдопомоги Єменському гуманітарному фонду

 • 17915 переглядiв

КИЇВ. 3 липня. УНН. Міністерство закордонних справ уже узгодило реквізити банківського рахунку Єменського гуманітарного фонду, на який перерахує 10 млн грн гумдопомоги від України. Про це повідомила директор департаменту країн Близького Сходу та Африки МЗС Мирослава Щербатюк у відповіді на запит кореспондента УНН.

"Наразі Міністерство закордонних справ узгодило з Секретаріатом ООН реквізити банківського рахунку Єменського гуманітарного фонду, на який разом з Державною казначейською службою будуть перераховані відповідні кошти", - зазначила Щербатюк.

За її словами, відповідне розпорядження про виділення 10 млн грн гуманітарної допомоги Ємену підписав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман ще 5 червня.

При цьому, вона додала, що іншим країнам цього року Україна ще не надавала допомоги і наразі вивчає можливості направлення гумдопомоги в Конго і Судан.

"З початку поточного року Україна не надавала гуманітарну допомогу іншим країнам. Питання надання допомоги Республіці Судан та Демократичній Республіці Конго потребуватиме додаткового вивчення з урахуванням розвитку політико-безпекової ситуації у цих країнах", - повідомила директор департаменту МЗС.

Як повідомляв УНН, у листопаді 2018 року п'ятий президент України Петро Порошенко заявив, що країна надасть гуманітарну допомогу Ємену, Судану та Конго.

Станом на кінець грудня 2018 року Україна ще не направила гумдопомогу Ємену, Судану та Конго. 

Нагадаємо, наприкінці минулого року Кабінет міністрів України виділив з резервного фонду державного бюджету 10 млн грн для надання фінансової допомоги Індонезії.

Українські Національні Новини

Політика