mzs-finliandii-vydalo-dvi-sotni-dozvoliv-na-ukhylennia-sanktsii-proty-rf

МЗС Фінляндії видало дві сотні дозволів на ухилення санкцій проти рф

 • 26569 переглядiв

Фінляндія схвалила близько 200 винятків із санкцій проти Росії з понад 500 запитів, в основному щодо зняття персональних санкцій та переказів коштів. Дозволи також дозволяють здійснювати платежі, пов'язані з майном підсанкційних осіб, і сприяють виходу фінських компаній з Росії.

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Фінляндія погодила близько 200 запитів на винятки з санкцій проти рф. Про це з посиланням на Yle, передає УНН.  

Деталі 

Зазначається, що Міністерство закордонних справ Фінляндії отримало понад 500 запитів, з яких 200 були схвалені. Найчастіше запити стосувалися зняття обмежень щодо персональних санкцій та дозволів на переказ коштів.

Bloomberg: Британія досі не покарала нікого, хто порушив санкції проти рф 15.12.23, 14:32

Видані дозволи стосувалися, зокрема, процесу виходу компанії з Росії та використання заморожених коштів для оплати рахунків за житлово-комунальні послуги компаній, які перебувають під санкціями.

"Таке повноваження може дозволити підсанкційній особі використовувати заморожені кошти для здійснення платежів, пов'язаних з майном

 - сказала Пія Саріваара, керівник департаменту санкцій зовнішньополітичного відомства.

Доповнення

Іншою великою категорією ухилення від санкцій, що надавало МЗС Фінляндії, є дозволи компаніям на виїзд з росії.

Коли фінська компанія продає свою дочірню компанію в РФ, і якщо вона при цьому передає новому покупцеві продукцію, що підпадає під санкції, ця передача продукції новому власнику повинна бути санкціонована

– пояснила Саріваара.

Нагадаємо

Уряд Великої Британії створив нове агентство OTSI для забезпечення дотримання санкцій проти росії, яке має запрацювати з наступного року, щоб запобігати ухиленню від них та надавати консультації з питань дотримання санкцій.

Володимир Омельченко

Політика

Популярні

Новини по темі

Головою Держлісагентства призначено Віктора Смаля

 • 25355 переглядiв

Киянин отримав вирок за обливання фарбою перехожих

 • 26110 переглядiв