myanma-opublikuvala-ofitsiyni-dani-pro-zhertvi-tsiklonu-mocha

М'янма опублікувала офіційні дані про жертви циклону Mocha

 • 709787 переглядiв

КИЇВ. 20 травня. УНН. Кількість загиблих в результаті циклону Mocha в М'янмі досягло 145 осіб, заявила в п'ятницю хунта, причому більшість загиблих належать до рохінджа, пише AFP, інформує УНН.

Деталі

Mocha в неділю приніс проливний дощ і вітер зі швидкістю 195 кілометрів на годину у М'янму та сусідній Бангладеш, обрушивши будівлі та перетворивши вулиці на річки.

Шторм зруйнував села, вирвав з коренем дерева та вивів з ладу комунікації на більшій частині території штату Ракхайн у М'янмі.

У п'ятницю Організація Об'єднаних Націй заявила, що щонайменше 800 000 осіб у М'янмі потребують надзвичайної продовольчої та іншої допомоги після циклону.

У штаті Ракхайн проживають сотні тисяч біженців-рохінджа, які мешкають у таборах для переміщених осіб після десятиліть етнічного конфлікту.

Цитата

"Всього 145 місцевих жителів загинули під час циклону", - йдеться в заяві влади М'янми. До їхньої кількості входять чотири солдати, 24 місцеві жителі та 117 "бенгальців", додали там, використовуючи принизливий термін для рохінджа.

У М'янмі Рохінджа, яких багато хто вважає вихідцями з Бангладеш, позбавлені громадянства та доступу до медичного обслуговування, і їм потрібен дозвіл на виїзд за межі їхніх селищ.

Повідомлення ЗМІ про те, що 400 рохінджа загинули, не відповідають дійсності, йдеться у заяві хунти, де додається, що проти ЗМІ, які опублікували цю цифру, буде вжито заходів.

Хунта заарештувала безліч журналістів і закрила ЗМІ, що критикують її правління, після того, як військові влаштували переворот, внаслідок якого було повалено обраний уряд понад два роки тому.

Підтримувані хунтою ЗМІ повідомили у п'ятницю, що військово-морські кораблі та військово-повітряні сили доставили тисячі мішків рису, а тисячі електриків, пожежників та рятувальників було розгорнуто по всьому Ракхайну.

Як повідомляє газета Global New Light of Myanmar, у четвер в аеропорту Сіттве відновилося нормальне обслуговування рейсів.

Військові репресії в М'янмі у 2017 році змусили сотні тисяч рохінджа бігти в сусідній Бангладеш, де з'явилися несамовиті історії про вбивства, зґвалтування та підпали.

Глава хунти Мін Аунг Хлаїнг, який очолював армію під час репресій, назвав термін "рохінджа" "уявним".

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    М'янма опублікувала офіційні дані про жертви циклону Mocha

     • 709787 переглядiв

    "Бавовна" в Маріуполі: місце вибуху встановлено - Андрющенко

     • 1055184 переглядiв