mvs-zaklikali-pidsiliti-bezpeku-pid-chas-svyatkuvannya-rosh-gashana-v-umani

МВС закликали підсилити безпеку під час святкування Рош-Гашана в Умані

 • 14893 переглядiв

КИЇВ. 11 серпня. УНН. Держкомісія доручила Міністерству внутрішніх справ України підсилити та забезпечити безпеку під час святкування хасидами Рош-Гашана - Нового року за іудейським календарем - у зв'язку з пандемією COVID-19. Про це повідомив міністр Кабінету міністрів України Олег Немчінов у своєму Telegram-каналі, передає УНН.

"Сьогодні відбулося засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій", - написав Немчінов.

За його словами, одним із ключових питань, що обговорювалися, було плановане у вересні 2020 року масове паломництво брацлавських хасидів до міста Умань Черкаської області для святкування Рош-Гашана - Нового року за іудейським календарем.

"У зв’язку з цим Державна комісія поручила:

• Міністерству закордонних справ підсилити комунікацію по інформуванню іноземних громадян щодо обмежень, що діють в Україні;

• Міністерству внутрішніх справ підсилити та забезпечити безпеку під час святкування Рош-Гашана;

• Державній прикордонній службі розробити пам'ятку перебування в Україні та роздавати при перетині українського кордону. Також інформувати про можливу заборону на в’їзд до України на декілька років у разі порушення карантинних обмежень", - проінформував міністр.

Крім того, за його словами, на засіданні комісії було наголошено, що у 2020 році українські християни та мусульмани утримались від масових заходів під час відзначення своїх найбільших релігійних свят.

Як повідомляв УНН, цього року очікується прибуття до України від 5 до 10 тисяч віруючих хасидів.

Водночас, нагадаємо, міністерство охорони здоров'я Ізраїлю закликало Київ не дозволяти цього року паломництво хасидів до Умані на свято Рош-Гашана.

Як повідомляв УНН, раніше учасники міжвідомчої наради в Міністерстві закордонних справ України дійшли спільної думки, що прибуття десятків тисяч паломників-хасидів до Умані Черкаської області для святкування юдейського свята Рош-Гашана в традиційному форматі у 2020 році є неможливим з огляду на епідемічну ситуацію в Ізраїлі, заборону проведення масових заходів в Україні, необхідність створення великої кількості місць для обсервації та через складність контролю правоохоронцями дотримання паломниками режиму самоізоляції.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Обленерго Суркісів має понад 700 млн грн податкового боргу

     • 11796 переглядiв

    В Україні зафіксували подорожчання алкогольної продукції

     • 15940 переглядiв

    На Тернопільщині в геріатричному пансіонаті спалах COVID-19

     • 13217 переглядiв