ukenru
mvs-britaniyi-putin-osobisto-nese-vidpovidalnist-za-ataku-novachka

МВС Британії: Путін особисто несе відповідальність за атаку з використанням "Новачка"

 • 12840 переглядiв

КИЇВ. 6 вересня. УНН. Президент РФ Володимир Путін несе повну відповідальність за напад з використанням нервово-паралітичної речовини на колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньку Юлію в Солсбері на початку цього року. Про це заявив міністр безпеки Великобританії Бен Уоллес в четвер, передає УНН з посиланням на Reuters.

Прем'єр-міністр Сполученого Королівства Тереза Має заявила, що поліція та прокурори вважають, що напад на Сергія Скрипаля був здійснений двома російськими офіцерами військової розвідки, які майже напевно діяли за згодою вищих російських чиновників.

Відповідаючи на запитання, чи несе президент Путін відповідальність за цю атаку, Уоллес заявив, що "в кінцевому підсумку, він до цього причетний, оскільки він є президентом Російської Федерації, і саме його уряд контролює, фінансує та спрямовує військову розвідку".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мей: нападники у Солсбері були агентами ГРУ

"Зрештою, звичайно він є відповідальним за це, він є лідером держави", - сказав він.

Як повідомляв УНН, Велика Британія попросила Раду Безпеки ООН провести зустріч в зв'язку з появою нових даних в розслідуванні інциденту в Солсбері.

Уряд прем’єр-міністра Великої Британії Терези Мей наполягатиме на дотриманні чинних санкцій проти Росії, а також на розширенні санкційних списків проти росіян.

Нагадаємо, адміністрація США вводить нові санкції відносно Росії через її причетність до отруєння 4 березня екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії. У Держдепартаменті переконані, що таким чином Росія порушила американський Закон про контроль над хімічною та біологічною зброєю і заборону його військового застосування з 1991 року.

Українські Національні Новини

Новини Світу