ukenru
mvs-biometrichniy-kontrol-schodo-rosiyan-na-kordoni-zapratsyuye-z-1-sichnya

МВС: біометричний контроль за росіянами на кордоні запрацює з 1 січня

 • 10746 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Біометричний контроль щодо росіян, що в'їжджають в Україні запрацює на кордоні з РФ з 1 січня 2018 року. Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ України Вадим Троян, повідомляє Департамент комунікації МВС, передає УНН.

"Плануємо з 1 січня ввести систему біометричного контролю, коли на пропускних пунктах будуть скануватися відбитки пальців росіян. Це необхідно для того, щоб наші спецслужби мали свою базу іноземців, що в'їжджають в Україну", - заявив В.Троян.

При цьому він повідомив, що за даними прикордонників, значна кількість нелегальних мігрантів потрапляє в Україну саме з території Росії, де процедура отримання візи не складна.

Нагадаємо, в Міністерстві внутрішніх справ України виступають за збільшення кількості прикордонних підрозділів на кордоні з Росією для підвищення щільності охорони кордону від незаконних мігрантів.

"Зараз ми маємо один прикордонний підрозділ на 80-100 кілометрів кордону. Але іноземний досвід підказує, щоб забезпечити надійну охорону рубежів держави, необхідно мати такі підрозділи кожні 20 кілометрів. На самому кордоні повинні з'явитися модульні містечка, між якими будуть зведені спостережні вежі", - сказав В.Троян.

 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП